Свіжі щі з куркою та листовим салатом

Свіжі щі з куркою та листовим салатом — для дачного літнього обіду. Коли минулорічна капуста закінчилася, а новий урожай білокачанної капусти ще не дозрів, але сезон городнього салату вже настав, я готую цей смачний супчик. Салатні листя з успіхом замінюють капусту в щі, виходить навіть смачніше. Важливо не переварювати зелень, її слід додавати в самому кінці варіння, коли основні овочі стануть м’якими. Які сорти салату можна використовувати для приготування перших страв?

Думаю, будь-які, а експерименти на кухні приносять тільки користь.

Спочатку приготуйте бульйон з курки, коли він буде майже готовий, подрібніть овочі. Залишиться все зібрати в каструлю і зварити свіжі щі з куркою та листовим салатом. Таким чином, на приготування ситної, але легкої та корисної першої страви вам знадобиться менше години.

  • Час приготування: 50 хвилин.
  • Кількість порцій: 6.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

Інгредієнти для приготування свіжих щі з куркою та листовим салатом

Для свіжих щі:

  • 300 г листового салату;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 100 г моркви;
  • 100 г ріпчастої цибулі;
  • 150 г молодої картоплі;
  • 150 г кабачків;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 15 мл оливкової олії;
  • лавровий лист, спеції.

Для курячого бульйону:

  • 700 г курки;
  • пучок петрушки і селери;
  • лавровий лист;
  • часник, сіль, спеції.

Спосіб приготування свіжих щі з куркою та листовим салатом

Варимо бульйон. Щоб він вийшов смачним, беремо курячі гомілки, крила та інші частини птиці з кістками та шкірою. Додаємо пучок петрушки і селери з корінцями, спеції для курки, лавровий листок і кілька зубчиків часнику. Варимо 35 хвилин після закипання, знімаємо піну шумівкою, сіль додаємо за смаком. Готовий бульйон проціджуємо через сито або друшляк, щоб він вийшов прозорим.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

На дно глибокої каструлі наливаємо оливкову олію, кидаємо 2 листочки лавра і дрібно порізану цибулю.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

Додаємо крупно натерту моркву, пасеруємо овочі до м’якості – готова ароматна основа щі. Якщо є час, можна порізати тонкою соломкою моркву, так буде гарніше.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

М’ясистий болгарський перець чистимо від перегородок і насіння, м’якоть нарізаємо кубиками, кидаємо в каструлю.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

Молоду картоплю миємо мочалкою з абразивним шаром, ріжемо картоплю великими скибочками. Ранні кабачки нарізаємо кружечками з шкіркою, так як шкірка ніжна, чистити її не потрібно.

Відправляємо в каструлю кабачки з картоплею.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

Наливаємо гарячий курячий бульйон, доводимо до кипіння, варимо приблизно 15 хвилин, до готовності картоплі. Поки овочі варяться, підготуємо листовий салат. Замочуємо листя в тазику з холодною водою, щоб видалити сміття, потім зціджуємо воду. Ріжемо листя вузькими смужками.

Зелену цибулю ріжемо дрібно.

За 5 хвилин до готовності в каструлю додаємо цибулю і салат.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

Знову доводимо щі з зеленню до кипіння, варимо 3-4 хвилини, знімаємо з плити, накриваємо кришкою.

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

До столу свіжі ці з куркою та листовим салатом подаємо гарячими. За смаком заправляємо сметаною, посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Свіжі щі з куркою та листовим салатом

до речі, професійні кухарі бульйон проціджують навіть не через марлю, а через щільну бавовняну тканину, складену в декілька шарів. Так можна домогтися майже ідеальної прозорості.