Свинячий окіст з солодкою скоринкою з гвоздикою

Свинячий окіст з солодкою скоринкою з гвоздикою

Після довгих роздумів про один з головних страв до Новорічного столу я наважилася на рецепт свинячого окісту з солодкою скоринкою з гвоздикою. І не пошкодувала ні на секунду. Враховуючи, що всі ми в очікуванні Різдва і Нового Року, цей рецепт може когось зацікавити. Він відрізняється тим, що незважаючи на тривалість приготування абсолютно простий у виконанні, і крім простоти економить масу часу, за який ви з задоволенням можете приготувати другорядні страви або щось спекти.

Як результат ви отримаєте цікавий смак і післясмак, а як бонус масу відгуків. P.S. так як до фотоапарата добратися складно в передноворічні години, прошу, не судіть строго за фотографії 🙂

Час приготування: 24 години
Порцій: 12
Калорійність: 1280 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування свинячого окісту з солодкою скоринкою з гвоздикою

  • Свинячий окіст 5 000 гр
  • Сіль 12 ч.л.
  • Морква 300 гр
  • Бруква 200 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Селера стеблової 300 гр
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Перець духмяний 7 шт.
  • Абрикосове варення 200 гр
  • Коньяк 30 мл
  • Гвоздика 70 шт.

Фото рецепт приготування свинячого окісту з солодкою скоринкою з гвоздикою

  1. Окіст разом з шкірою вагою близько 5 кг відокремте від кісточки. Було б не погано, якщо це зроблять для вас при покупці. Вам необхідно замочити м’ясо в солоній воді на 24 години. Воду солять із розрахунку 1 столова ложка на літр води. У мене м’ясо було залито 3 літрами води. після перших 12:00 змініть воду, посоливши за тією ж схемою.
  2. Наріжте крупно овочі: моркву, брукву, селеру. Якщо ви не знайшли брукву, то її можна замінити ріпою (у тій же пропорції). Покладіть окіст в каструлю з овочами і залийте окропом. Закип’ятіть на великому вогні, додайте перець і відразу зменшіть вогонь. Варіть окіст 5:00 під нещільно накритою кришкою.Фото рецепт приготування свинячого окісту
  3. На третьому етапі ми виймаємо окіст з нашого відвару і викладаємо на деко. Нехай окіст трохи охолоне. Після цього зріжте з нього шкіру з тонким шаром жиру. Нанесіть ножем надрізи у вигляді сітки. У кожну клітину вставте по бутону гвоздики (кількість гвоздики буде залежати від кількості осередків на окості ). Окремо змішайте коньяк з абрикосовим джемом (варення в загальному списку вказано із за відсутності варіанту джему). Нанесіть суміш на поверхню окосту і запікайте 1 годину в уже розігрітій до 180 С духовці.виймаємо окіст
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!