Свинячі ковбаски з сочевицею

Свинячі ковбаски з сочевицею

Ця страва готують в Італії на Новий рік. Вибір складових не випадковий — сочевиця схожа на маленькі монетки і символізує багатство, а свинина здавна асоціювалася у італійських селян з достатком і благополуччям. Сочевиця рясно приправляється спеціями і сервірується гострою сальсою і броколі. Як у всіх народних рецептів, варіацій у нього безліч. Я взяла рецепт, записаний Джеймі Олівером, який найбільш заслуговує довіри.

Час приготування: одна година
Порцій: 4
Калорійність: 952 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування свинячих ковбасок з сочевицею

  • Помідори червоні 200 гр
  • Три зубці часнику
  • Оливкова олія 120 мл
  • Кориця в паличках 1 шт.
  • Оцет винний 40 мл
  • Сочевиця зелена 200 гр
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Петрушка 10 гр
  • Брокколі, Калабріз 400 гр
  • Лимонний сік 20 мл
  • Ковбаски зі свинини (купати) 500 гр
  • Чебрець 3 гр

Фото рецепт приготування свинячих ковбасок з сочевицею

  1. Насамперед готуємо сальсу. Пару невеликих помідорів ошпарьте окропом, зробіть з одного кінця хрестоподібний надріз і зніміть шкірку, наріжте невеликими кубиками. Цибулю дрібно порубати, часник наріжте тонкими шматочками, перець чилі очистіть від насіння і теж дрібно порубайте. У сковорідці злегка підігрійте оливкове масло, покладіть туди цибулю, часник, невелику паличку кориці, чилі і смажте все це на маленькому вогні десять хвилин, доки цибуля не стане прозорою. Тепер збільште вогонь і налийте столову ложку оцту (він зашипить і задимиться). Знову зменшіть вогонь, покладіть помідори і залиште на півгодини, періодично помішуючи.Фото рецепт приготування свинячих ковбасок з сочевицею
  2. Займемося сочевицею (саме час помедитувати на тему монет :)) Увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 200°. Покладіть сочевицю в каструлю, залийте літром води, покладіть очищений зубчик часнику, лавровий лист. Петрушку помийте, відірвіть листочки і відкладіть в чашку. Решта стебла покладіть в каструлю з сочевицею і поставте її на вогонь. Коли вода закипить, зробіть вогонь трохи менше і залиште варитися 20 хвилин. Зі звареної сочевиці злийте зайву воду, вийміть стебла петрушки, лавровий лист. Часник розімніть виделкою і покладіть назад у каструлю, додайте пару ложок оливкової олії і одну ложку оцту. Покладіть дрібно нарізані листя петрушки і добре перемішайте. Посоліть за смаком.Займемося сочевицею
  3. Поки вариться сочевиця і готується сальса приготуйте ковбаски. Повапните їх оливковою олією, укладіть у форму для смаження і поставте в гарячу духовку на 25 хвилин. Коли все буде готово, закип’ятіть у великій каструлі воду і варіть в ній броколі протягом декількох хвилин. Відкиньте на друшляк, заправте лимонним соком і оливковою олією.приготуйте ковбаски
  4. Вийміть з готової сальси паличку кориці. Покладіть на кожну тарілку ковбаски, сочевицю. Сервіруйте броколі і сальсою, посипте меленим чебрецем.Покладіть на кожну тарілку ковбаски
...