Свиняча шийка, запечена з грибами і айвою

Свиняча шийка, запечена з грибами і айвою

Свиняча шия, начинена опеньками, смаженою цибулею і айвою і запечена в духовці.

Час приготування: 24 години
Порцій: 8
Калорійність: 883 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування свинячої шийки, запеченою з грибами і айвою

  • Свиняча шийка 1400 гр
  • Рослинна олія 40 мл
  • Перець чилі мелений 2 ч.л.
  • Лимонний сік 40 мл
  • Сіль морська 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Бекон 150 гр
  • Опеньки 150 гр
  • Вершкове топлене масло 50 гр
  • Айва 100 гр
  • Вершкове масло 30 гр
  • Сало 70 гр

Фото рецепт приготування свинячої шийки, запеченою з грибами і айвою

  1. Шийку вагою приблизно 1400 гр розрізала навпіл, але не до кінця. Залишила приблизно один сантиметр. Після чого змішала рослинне масло, гострий чилі в пластівцях і лимонний сік і ретельно натер м’ясо з усіх боків цією сумішшю. Посолила великою морською сіллю, поклала у поліетиленовий мішок і відправила до ранку прохолоджуватися в холодильник.
  2. На наступний ранок мала ось таку картину маслом. М’ясо готове, черга тепер за начинкою.Фото рецепт приготування свинячої шийки
  3. Для начинки посмажила цибулю, додала до нього копчений бекон і обсмажених опеньків. Начинку посолити і поперчити.посмажила цибулю
  4. Пластинки айви підсмажила на вершковому маслі і виклала ними шийку.Пластинки айви підсмажила
  5. Далі просто — начинку акуратно розподілила по м’ясу, притоптала її долонькою, щоб лежала щільніше, акуратно склала шийку по розрізу, поправила елементи начинки, що випали, і пов’язала її по руках і ногах, щоб могла витримати подальші кулінарні маніпуляції.начинку акуратно розподілила по м'ясу
  6. Занесла її пов’язану в мішок для запікання, зверху забила кілька пластинок сала, щоб не висохла на жарі, зав’язав його, на всякий випадок проколола кілька проколів вгорі мішка і відправила в духовку, нагріту приблизно до 190 градусів. Хвилин так на 25. Потім прибрала температуру до 160, почекала двадцять хвилин, витягнула, розрізала мішок і знову запікала-рум’янила  20 хвилин, безперервно поливаючи м’ясо соком, що виділився. Вимкнула духовку, залишивши м’ясо лежати там в соку. Один раз перевернула.в мішок для запікання
  7. Коли охололо до кімнатної температури, накрила плівкою і тримала під гнітом добу, щоб шийка досить спресувалася і не розвалилася при нарізці.накрила плівкою і тримала під гнітом добу
  8. Потім звільнила від пут, нарізала і побачила, що це добре! Потім спробувала — і думки не змінила. Переконалася, що айва була правильним ходом — сік виявився дуже смачним, та й кислинка в м’ясі була ароматною. А що ви думаєте з цього приводу, друзі мої? 🙂 сік виявився дуже смачним
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!