Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні з перцем, куркумою — простий спосіб заготовити і зберегти в холодильнику свиняче сало. Не всім до смаку варене сало, але я скажу, як у класичному анекдоті: ви просто не вмієте його готувати. Щоб вийшло смачно, не потрібен ніякий рідкий дим, хімічні підсилювачі смаку та інші ароматизатори.

Використовуємо тільки натуральні спеції та приправи, великий шматок свинячої грудинки (сало з прошарками м’яса), запасаємося терпінням, так як варити м’ясо доведеться майже дві години. Куркума і лушпиння додадуть свинині апетитний золотистий колір, кріп, лаврове листя і петрушка ароматизують бульйон, а обсмажені спеції доповнять букет.

Відварювати сало в дуже міцному соляному розчині, я не раджу, якщо у ваші плани не входить тривале зберігання свинини в прохолодному місці.

  • Час приготування: 2 години.
  • Кількість порцій: 8.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Інгредієнти для приготування вареної свинячої грудинки в цибулевому лушпинні:

  • 1 кг свинячої грудинки;
  • лушпиння з 1 кілограма цибулі;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • пучок кропу;
  • 5 г меленої куркуми;
  • 5 г меленого червоного перцю;
  • невеликий стручок чилі;
  • сушена петрушка з корінцями;
  • насіння коріандру, чорної гірчиці і кмину;
  • сіль.

Спосіб приготування свинячої грудинки відвареної в цибулевому лушпинні з перцем, куркумою

Цибулеве лушпиння кладемо в каструлю, додаємо розрізані на чотири частини головки ріпчастої цибулі.

Якщо ви впевнені у походженні цибулі і його лушпиння чисте, то можна використовувати ці продукти, як вони є. Однак невідоме лушпиння я раджу замочити в холодній воді і ретельно промити проточною водою.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Кладемо в каструлю шматок свинячої грудинки. Я готувала свинячу грудинку без кісток на шматку шкіри. Шкіру зрізати не раджу, по-перше, при варінні вона стане м’якою, по-друге, шматок грудинки краще тримає форму з шкірою, по-третє, так смачніше.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Додаємо сушену петрушку разом з корінцями і приблизно 1,5 чайні ложки меленої куркуми. Ця корисна і яскрава спеція посилить коричневий колір, в який забарвить бульйон лушпиння цибулі і зробить його більш апетитним, золотистим.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Додаємо ще трохи приправ, вони ароматизують бульйон, отже, і свинину, яка в ньому вариться — кладемо невеликий пучок кропу і кілька лаврових листочків.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Тепер наливаємо воду і насипаємо сіль. Розчин, в якому буде варитися сало, повинен бути досить солоним. На літр води потрібно близько 20 грамів кухонної солі без домішок. Але ви можете солити за своїм смаком, адже, як відомо, недосіл завжди можна виправити.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Ставимо каструльку на плиту. На сильному вогні доводимо до кипіння, потім зменшуємо газ так, щоб вода кипіла повільно, варимо 1 годину 30 хвилин. Якщо грудинка товща ніж 5 сантиметрів, то час варіння слід збільшити до двох годин.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Для обвалювання готуємо спеції – обсмажуємо без олії насіння коріандру, кмину і зерна чорної гірчиці. Кожного виду насіння потрібно взяти по 1.5 чайних ложки. Спеції не пересмажуйте, як тільки гірчиця почне лускати, зніміть сковороду з вогню.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Готову свинячу грудинку залишаємо в розсолі на 2-3 години, для охолодження. Виймаємо з бульйону, обсипаємо спеціями і загортаємо в пергамент. Зберігаємо в холодильнику.

Свиняча грудинка відварена в цибулевому лушпинні

Свиняча грудинка проварена в цибулевому лушпинні з перцем, куркумою готова. Приємного апетиту!