Свинина, фарширована курагою та цибулею

Свинина, фарширована курагою та цибулею

Засмажені свинячі відбивні з приємним соковитим фаршем

Час приготування: 12 годин
Порцій: 6
Калорійність: 759 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування свинини, фаршированої курагою та цибулею

  • Сіль дві з половиною чайної л.
  • Свинина один кілограм
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Вершкове топлене масло 100 гр
  • Курага 80 гр
  • Гірчиця діжонська дві чайні ложки
  • Мускатний горіх тертий пів чайної ложки
  • Кінза (коріандр) 80 гр
  • Кріп 80 гр
  • Перець чорний мелений пів чайної ложки
  • Сливове пюре 100 гр
  • Бульйон яловичий 160 мл
  • Апельсиновий сік 160 мл
  • Мед 30 гр
  • Соус бешамель 90 мл
  • Горошок консервований 200 гр

Фото рецепт приготування свинини, фаршированої курагою та цибулею

  1. Насамперед помістила цей шматок в поліетиленовий пакет і залила солоною водою — приблизно півтори чайні ложки на півлітра води. Таке попереднє просолювання свинини надалі поліпшить її смак. Пакет з м’ясом пролежав у холодильнику ніч.Фото рецепт приготування свинини
  2. Потім я м’ясо витягнула, обсушити і гострим ножем нарізала його на пластини товщиною приблизно 0.8см. Пластини ці злегка відбила для рівності, краю відбила посильніше — мені треба було, щоб вони були досить тонкими і не заважали при закручуванню.Потім я м'ясо витягнула
  3. Приготувала фарш. Пожарити на топленому маслі цибулю до світло-бурштинового кольору, промила і нарізала некрупно курагу, додала її до цибулі і обсмажувала спільно хвилин 5 на тихому вогні. Коли охололо, нарізала зелень: кріп і кинзу, змішала з цибулею, додала туди ж дві чайні ложки зернистої гірчиці, сіль, перець, натерла пів чайної ложки мускатного горіха і все добре перемішала.Приготувала фарш
  4. Фарш уклала на пластини, злегка притиснула долонею, щоб не розсипався і акуратно загорнула м’ясо, підкрутивши краї.акуратно загорнула м'ясо
  5. Потім всю конструкцію скріпила зубочистками, щоб не розгорнулося в процесі приготування. Вийшли ось такі пузаті пиріжки.щоб не розгорнулося в процесі приготування
  6. Обсмажила на сковороді в добре нагрітому топленому маслі спочатку одну сторону, потім іншу.Обсмажила на сковороді
  7. При смаженні накривала металевою сіткою. Така сітка добре захищає від бризок масла, коли обсмажуєш м’ясо на сильному вогні і без кришки для отримання піджаристої скоринки.накривала металевою сіткою
  8. Після того, як мої «пиріжки» були обсмажені, прибрала їх з сковорідки, відклала на час в сторону і зайнялася приготуванням соусу. Для приготування соусу використовувала сливове пюре. Я зробила його минулого літа і заморозила. Воно мені служило вірним засобом, коли треба було підкислювати соус, а томати порядком набридли.підкислювати соус
  9. У сковороду поклала сливове пюре, додала приблизно 3/4 склянки міцного яловичого бульйону і стільки ж апельсинового соку. Додала в рідину столову ложку меду. Лопаткою зішкрібла весь м’ясний припік з дна сковороди і ретельно все розмішала і посолила.У сковороду поклала сливове пюре
  10. Поклала мої фаршировані бомби  зі свинини на деко, залила все приготованим соусом і відправила в духовку. Встановила середній вогонь, температуру поставила градусів 140 Цельсія і залишила на годину з невеликим, час від часу поливаючи м’ясо соком. Один раз за цей час перевернула.фаршировані бомби  зі свинини
  11. Залишилося зробити відповідну підливу. М’ясний сік і соус з деко, в якому тушкувалось м’ясо, з’єднала з приблизно 4-ма ложками простого соусу бешамель (теж зберігаю в дрібній розфасовці в морозилці), довила до кипіння і добре розмішала, щоб позбутися від грудок. Поперчити і досолити.зробити відповідну підливу
  12. Фаршировану шийку поклала на блюдо, в акомпанемент до неї ніжний зелений горошок — відповідний гарнір, я вважаю, легкий і смачний і полила густою підливою. Окремою фразою виношу, що підлива вийшла напрочуд багатого смаку, вона увібрала в себе аромат свіжої зелені і пряного коріння з начинки, смак кураги, легку гостроту зернистої гірчиці, кисло-солодку ноту фруктового соку та меду і, звичайно, мій улюблений смак від присмажених до дна сковороди м’ясного соку — отака апетитна підлива, яку тягне просто вимокувати хлібом, і їсти, прицмокуючи від задоволення 🙂Фаршировану шийку поклала на блюдо