Супи в мультиварці на кожен день

Супи в мультиварці на кожен день

У мультиварці багато страв виходять смачніші, ніж якщо готувати їх на плиті, і супи — не виняток. Приготовлені в мультиварці супи виходять більш наваристими і ароматними, тому якщо ви ще не пробували, а цей прилад у вас є, то спробувати варто. Для цього ми зібрали в цій статті 7 рецептів смачних супів з приготуванням в мультиварці.


У мультиварці можна приготувати практично будь-який суп: від традиційних щей і борщів до супів- пюре. Виявляючи творчий підхід, можна зробити такі супчики ще смачніше: обсмажте овочі перед приготуванням або запечіть їх — адже все це можна зробити в одному пристрої — мультиварці! Або ж можна приготувати суп одним рухом — просто завантажити інгредієнти в чашу, налити бульйон і натиснути потрібну кнопку на пристрої, а все інше прилад зробить за вас.

Суп з печерицями та яловичиною в мультиварці

 

Суп з печерицями та яловичиною в мультиварці
Знадобиться:

  • 300гр плавленого сиру
  • 250гр яловичого фаршу
  • 200гр печериць
  • 70гр кореня селери
  • 5 бульб картоплі
  • дві цибулини
  • одна морква
  • по 2 ст.л. рослинного масла, рубаною петрушки та зеленої цибулі
  • 1 гілочка базиліку, перець, сіль.

Як приготувати суп з печерицями в мультиварці

Промити гриби, дрібно нарізати, кубиками нарізати картоплю, селеру і дрібно цибулю, на крупній тертці потерти моркву. У чаші мультиварки розігріти масло, викласти фарш, помішуючи обсмажити його 5 хв, додати грибів, смажити ще протягом 5 хв, покласти селеру, моркву і цибулю, смажити ще 5 хв. Влити в чашу 1,5 л води, довести до кипіння, додати картоплю, поперчити і посолити, 10хв проварити, додати поступово плавлений сир. Заправити суп перед подачею зеленню.

У кожної мультиварки є свої режими, вибирайте для того чи іншого етапу найбільш підходящий саме для вашого приладу режим: коли потрібно обсмажити інгредієнти, це може бути «жарка», «мультиповар», коли потрібно варити суп «суп», «гасіння» і т. д.

Суп з фрикадельками по-італійськи в мультиварці

Знадобиться:

  • по 500гр яловичини і цвітної капусти
  • 2 бульби картоплі
  • по 1 яйцю, цибулині і моркви
  • 1/2 пучка петрушки
  •  2 ст.л. хлібних крихт свіжих
  • мускатний горіх, зелень, перець, сіль.

Як приготувати суп з фрикадельками в мультиварці

Очистити і дрібно нарізати цибулю, порубати петрушку, м’ясо перекрутити в м’ясорубці. У фарш покласти яйце, подрібнену петрушку і цибулю, крихти хліба, приправити мускатом, поперчити і посолити, вимісити фарш і скачати з нього 16 кульок. У мультиварці до кипіння довести 1л води, покласти в неї фрикадельки і 5 хв проварити, дістати шумівкою. Соломкою нарізати картоплю і моркву, розібрати на суцвіття капусту, покласти в бульйон, довести до кипіння, 10хв проварити, назад покласти фрикадельки, довести до кипіння і проварити до готовності інгредієнтів. При подачі заправити суп свіжою зеленню.

Приготування горохового супу з куркою і беконом в мультиварці

 

Приготування горохового супу з куркою і беконом в мультиварці
Знадобиться:

  • 500гр курки копченої
  • 350гр гороху сухого
  • 200гр бекону
  • по 1 моркви, черешка селери і цибулини
  • дві столові л. вершкового масла
  • перець, сіль.

Як приготувати гороховий суп в мультиварці

Попередньо вимочити горох 2 склянки в холодній воді. Відокремити куряче філе від кісток, крупно нарізати, бекон нарізати дрібним кубиком, так само — цибулю і моркву, подрібнити селера. У мультиварці розігріти олію, обсмажити 5хв бекон, покласти селеру, цибулю і моркву, смажити ще стільки ж, влити півтори л. окропу, довести до кипіння і 10хв проварити, всипати горох і довести до кипіння, потім при слабкому кипінні проварити суп півгодини, покласти курку і варити ще стільки ж.

Борщ з копченим салом в мультиварці

Знадобиться:

  • 1 кг капусти білокачанної
  • 200гр сала сирокопченого
  • 4 картоплини
  • по 2 буряка і помідора
  • по 1 морквині і цибулині
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. соку лимона
  • сметана, перець, сіль.

Як приготувати в мультиварці борщ з салом

Некрупно нарізати сало, соломкою нашаткувати буряк, моркву і цибулю, кубиками — помідори та картопля, нашаткувати капусту. У мультиварці на розігрітій олії до шкварок обсмажити 10хв сало, прибрати шкварки з чаші, покласти буряк, моркву і цибулю, полити соком лимона і смажити 10хв, покласти помідори, готувати 5хв, влити півтори літри гарячої води, довести все до кипіння, покласти картоплю, 10хв проварити. Додати в суп капусту, поперчити і посолити, проварити 5 хв, далі залишити суп ще на 20хв на режимі «Підігрів». Подавати суп так: в тарілки класти шкварки і заливати їх супом, посипати зеленню і заправляти сметаною.

Суп з тріскою томатний в мультиварці

 

Суп з тріскою томатний в мультиварці
Знадобиться:

  • 700гр філе тріски
  • 400гр томатів (консервованих у власному соку)
  • 250мл бульйону рибного
  • 100гр маслин без кісток
  • по 1 великий цибулині і зубчику часнику, жмені петрушки
  • 1 ст.л. рослинного масла, перець, сіль.

Як приготувати томатний суп з тріскою в мультиварці

Дрібно нарізати часник і цибулю, виделкою розім’яти помідори, кружками нарізати маслини. У мультиварці розігріти масло, обсмажувати цибулю 5хв, додати помідори разом з рідиною, бульйон і часник, поперчити і посолити, довести до кипіння. Некрупно нарізати рибу, покласти в суп, всипати маслини, варити 15хв. Посипати суп перед подачею петрушкою.
Суп-пюре з яблук і моркви в мультиварці

Знадобиться:

  • 600мл овочевого бульйону
  • 400гр зелених яблук
  • 250гр моркви
  • 1 цибулина червона
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • чорний перець мелений, сіль.

Як приготувати суп-пюре з морквою і яблуком в мультиварці

Очистити і некрупно нарізати яблука, цибулю і моркву, на режимі «жарка» обсмажити цибулю з морквою (на олії) 5 хв, потім влити 3 — 4ст.л. бульйону, під кришкою 15 хв проварити. Покласти в суп яблука і влити решту бульйону, так само проварити 10хв. Злегка остиглий суп пюрувати блендером. Поперчити і посолити суп, залишити перед подачею на режимі «Підігрів» на 20хв .

Густий суп з овочами та свининою в мультиварці

Знадобиться:

  • 400гр свинини
  • 5 огірків солоних
  • 4 листа капусти білокачанної
  • 3 картоплини
  • по 2 цибулини і морквини
  • по 1 ст.л. рослинного масла, томатної пасти і муки.

Як приготувати суп зі свининою та овочами в мультиварки

Подрібнити цибулю, нарізати некрупно морква, солоні огірки і картоплю, тонко нашаткувати капусту. Промити м’ясо і нарізати невеликими скибочками, запанірувати в борошні, в мультиварці розігріти олію й обсмажити м’ясо щоб зпрум’янилося з усіх боків, прибрати з чаші. Покласти в мультиварку моркву, цибулю і картоплю, смажити 5хв, прибрати з чаші, покласти огірки та капусту, смажити 2 хв, прибрати з чаші. Далі в чашу викласти шарами інгредієнти: м’ясо, потім картоплю, потім моркву і цибулю, потім капусту й огірки, томатну пасту розвести в 1л води гарячої, залити продукти, під кришкою варити суп 1ч, приправити сіллю та перцем перед подачею.

Супи в мультиварці виходять схожими за своїм смаком і аромату на ті супчики, що готували в печах наші предки. Спробуйте і ви!

Відео приготування супу з фрикадельками в мультиварці

 

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!