Стерилізація банок оцтом

Стерилізація банок оцтом

Про такий спосіб стерилізації банок я читала давно, але, на жаль, стаття загубилася. За цей час багато господинь вже скористалися даними способом стерилізації банок оцтом, про що я прочитала багато добрих відгуків. Тому беру собі на замітку і поспішаю поділитися з вами цією порадою

  1. Вимити з содою банки об’ємом 0,5 літра, добре сполоснути проточною водою.Вимити з содою банки
  2. У чисту банку налити по плічка холодної, кип’яченої води і додати 6 столових ложок 70% оцту.
  3. Закрити банку пластмасовою кришкою і інтенсивно струшувати протягом 10 секунд.
  4. Відкрити банку, перелити оцтовий розчин в іншу банку, закрити пластмасовою кришкою, струснути.
  5. Таким чином, переливаючи воду з оцтом з однієї банки в іншу, готуємо необхідне нам зараз кількість банок для консервування.
  6. Стерілізовані банки ставимо на сухий рушник догори дном.
  7. Оцтовий розчин, що залишився, закрити пластмасовою кришкою і зберігати в холодильнику.
  8. Так способом можна підготувати банки для салатів на зиму, консервування овочів, варення і компотів.

Вдалого вам консервування!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!