Спагеті з креветками у вершковому соусі

Спагеті з креветками у вершковому соусі

Прекрасне поєднання італійської пасти і вершкового соусу з креветками, не залишить байдужим нікого. Блюдо виходить дуже ніжним і ароматним.

Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 2
Калорійність: 883 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування спагеті з креветками у вершковому соусі

  • Спагеті 150 гр
  • Оливкова олія 10 мл
  • Сіль одна чайна л.
  • Креветки очищені 150 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Часник зубки 2 шт.
  • Лимони 2 шт.
  • Вершкове масло 40 гр
  • Вино біле сухе (столове) 30 мл
  • Вершки 20-22% 200 мл
  • Білий перець мелений одна чайна л.
  • Перець чорний мелений одна чайна л.
  • Часник зубці 2 шт.
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 30 гр

Фото рецепт приготування спагеті з креветками у вершковому соусі

  1. У киплячу воду додаємо 1 столову ложку оливкової олії і щіпку солі, відварити пасту до стану аль- денте (варимо на 2 хв менше, ніж зазначено на упаковці, якщо використовується фабрична паста). Креветки розморозити (якщо потрібно) і відварити в киплячій воді 2 хв, не більше.Фото рецепт приготування спагеті з креветками у вершковому соусі
  2. Невелику головку ріпчастої цибулі подрібнити (якщо цибулина велика, використовуйте половину). Часник подрібнити. Видавити сік половинки лимона.Невелику головку ріпчастої цибулі подрібнити
  3. На повільному вогні цибулю обсмажуємо на вершковому маслі.цибулю обсмажуємо
  4. Додаємо сік половинки лимону.Додаємо сік половинки лимону
  5. Через 1-2 хв додаємо вино, чекаємо поки випаруватися алкоголь (4-7 хв)додаємо вино
  6. Потім додаємо вершки поступово, часник, перчимо соус і вимішати його протягом 2 хв, далі додаємо вершкове масло і вимішуємо ще 2 хв.додаємо вершки поступово
  7. Добавляю половину тертого пармезану.Добавляю половину тертого пармезану
  8. Додаємо в сковороду чи сотейник готову пасту, залишилися вершки, солимо і вимішуємо соус до бажаної консистенції (яку можна змінювати збільшуючи або зменшуючи кількість вершків і вершкового масла)соус до бажаної консистенції
  9. Посипати готову пасту залишилися пармезаном. Приємного апетиту!Посипати готову пасту залишилися пармезаном
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!