Сьомга домашнього посолу

Сьомга домашнього посолу

Сьомга домашнього посолу робиться надзвичайно просто і виходить набагато смачніше магазинної. Важливо тільки знайти свіжу рибу, яку бажано купувати цілком, щоб краще бачити, наскільки вона свіжа. У свіжої риби прозорі очі, червоні зябра і щільне м’ясо. З голови, хвоста і скелета можна приготувати відмінний суп, а філе засолити або приготувати в якості гарячого блюда. За цим рецептом можна солити і інші види лососевих риб, але сьомга виходить найбільш ніжною. Можна в суміш для засолювання додавати мелений чорний і запашний перець, приправляти за своїм смаком. Цей рецепт хороша база для подальших експериментів.

Час приготування: 24 години
Порцій: 20
Калорійність: 209 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування cьомги домашнього посолу

  • Сьомга 2000 гр
  • Цукор-пісок 50 гр
  • Сіль морська велика 100 гр

Фото рецепт приготування cьомги домашнього посолу

  1. Тушку риби розріжте гострим ножем з боку черевця уздовж хребта, не розрізаючи шкіру на спині. Видаліть хребет і почистіть черевну порожнину. Сполосніть холодною водою і обсушити паперовими рушниками.Фото рецепт приготування cьомги домашнього посолу
  2. Змішайте сіль і цукор в окремій ємності в пропорції 2:1. Використовуйте велику або середню морську сіль, вона буде більш рівномірно просолювати рибу. На кілограм сьомги використовується дві столові ложки солі і одна ложка цукру, так що зважте рибу й відміряйте потрібну кількість солі та цукру.Змішайте сіль і цукор в окремій ємності
  3. Рясно посипте соляною сумішшю рибу зсередини, потім складіть філе, щоб шкіра була зовні і теж посоліть з обох сторін. Якщо шматок великий (більше 1,5 кг), зробіть на шкірі кілька надрізів гострим ножем. Тепер загорніть рибу в плівку і приберіть в холодильник мінімум на добу.потім складіть філе
  4. Готову сьомгу нарізати тонкими скибочками у міру необхідності. Приємного апетиту!
...