Соковитий і ніжний мармуровий стейк

Мармуровий яловичий стейк маринований в суміші з оливкової олії, оцту, часнику, орегано, петрушки і чилі. Ваша сім’я і друзі будуть часто просити у вас цей рецепт.

Кількість порцій: 2
Порції: підготовка: 2 години
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування мармурового стейку

  • яловичий стейк 2 (мармурова яловичина, вона ж rib eye)
  • Одна столова ложка орегано
  • суха петрушка одна чайна ложка
  • 4 зубчики часнику (дрібно нарізаний)
  • оцет півтори столових ложки
  • оливкова олія 4 столових ложки
  • чилі порошок чверть чайної ложки
  • перець чверть чайної ложки (чорний мелений)
  • сіль (за смаком)

Фото рецепт приготування ніжного мармурового стейку з яловичини

  1. Підготувати маринад. У невелику миску покласти дрібно нарізаний часник, орегано і петрушку. Додати оцет, три столові ложки оливкової олії, одна чайна ложка солі, порошок чилі і перець, перемішати.рецепт приготування ніжного мармурового стейку
  2. Покласти стейки в пластиковий пакет, залити маринадом, видалити зайве повітря і щільно закрити пакет. Маринувати м’ясо в холодильнику протягом кількох годин (можна залишити на ніч). Дістати з холодильника за годину до готування (щоб температура м’яса стала ближче до кімнатній температури).Покласти стейки в пластиковий пакет
  3. Дістати стейки з маринаду, струсити надлишки. Маринад, що залишився, вилити.
  4. Розігріти духовку до 175 градусів С (350F) .
  5. У сковороді великого розміру на середньому вогні розігріти одну столову ложку оливкової олії. Злегка посипати стейки сіллю (за смаком) і обсмажити з двох сторін, близько 3 хв на сторону.розігріти одну столову ложку оливкової олії
  6. Перекласти стейки з маслом у форму для запікання. Запікати в духовці до бажаного ступеня готовності (близько 30 хвилин).Запікати в духовці
  7. Настояти 5 хвилин до подачі.