Смажені пиріжки з картоплею та грибами

Смажені пиріжки з картоплею та грибами

Завжди з особливим теплом і трепетом пригадуються бабусина випічка, немов за помахом чарівної палички з’являється на обідньому столі — з пилу і жару. Рецепт пиріжків з картоплею та грибами знала кожна господиня і з радістю пригощала цим апетитним ласощами і сім’ю, і гостей — все обожнюють їх з дитинства! Начинкою для улюбленого ароматного блюда могли служити дуже смачні ягоди або фрукти, а вироби з м’ясом, рибою завжди до місця з борщем або юшкою.

Сьогодні ми будемо вчитися готувати пиріжки з грибами, рецепт яких відтворити під силу навіть холостяку. Для пирогів можна використати будь-які гриби: сушені, свіжі або консервовані. Найчастіше готується дріжджове тісто, тому що воно пишне, ніжне і досить просте, але і листкове тісто — прекрасна можливість приготувати дуже смачні пиріжки з грибами. Ну, а завжди зайняті і господині, що поспішають, можуть купити готове тісто в найближчому супермаркеті.

Якщо у вас немає духовки, то і це не причина відмовлятися від улюбленого блюда — пиріжки можна посмажити! Загалом, пишіть список продуктів і вирушайте в магазин — сьогодні ми готуємо апетитні пиріжки з картоплею та грибами за оригінальною рецептурою. Вам знадобляться: продукти, сковорідка і обов’язково — бажання смачно поїсти!

Смажені пиріжки

 

Смажені пиріжки

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 0,5 кг;
  • Молоко — 250 мл;
  • Дріжджі сухі швидкодіючі — 12 г;
  • Яйце куряче — 1 шт.;
  • Рослинна олія (для тіста) — 2 ст. л.;
  • Сіль (для тіста) — 0,5 ч. л.;
  • Цукор — 1,5 ст. л.;
  • Печериці — 250 г;
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня цибулина;
  • Масло вершкове — 50 г.

Приготування смажених пиріжків з грибами

Рецепт зовсім нескладний — невеликі труднощі можуть виникнути тільки у тих, хто ніколи не стикався з дріжджовим тістом. В іншому ж — залучати до процесу готування можна навіть дітей і пропащих холостяків, кулінарні успіхи яких закінчуються перетравленими пельменями з магазину.

  1. Так як ми використовуємо сухі дріжджі, то процес приготування значно спрощується. Спочатку нам знадобляться дріжджі, цукор, сіль, яйце, рослинне масло і підігріте молоко до 40 градусів. Всі інгредієнти змішуємо, після чого поступово всипаємо борошно. Майте на увазі, що використання міксера в даному випадку марно. Заважайте тісто ложкою, а потім починайте вимішувати його руками. У підсумку, маса, що вийшла, повинна трохи липнути до рук. Тісто можна потрусити борошном і накрити рушником, після чого заховати в тепле місце приблизно на годину.
  2. Тим часом починаємо готувати начинку. Спочатку нарізаємо ріпчасту цибулю півкільцями, обсмажуємо до прозорості і додаємо гриби, які найкраще нарізати тонкими скибочками. Не забуваємо про сіль і перець — додаємо приправи на свій смак.
  3. Обсмажені гриби з цибулею і варену картоплю потрібно скласти в одну ємність, додавши вершкове масло. Всі інгредієнти перетворюємо в пюре (ніяких блендерів!). Пробуємо начинку на сіль — головне, особливо не перестаратися, а то можна залишитися без пиріжків! Начинка готова!
  4. Перевіряємо наше тісто — воно повинно стати більше в обсязі десь в два-три рази. Ліпимо з тіста кружечки, кладемо в центр кожного начинку і защепляємо краю, формуючи пиріжки улюбленого розміру. Обсмажуємо вироби до апетитною скоринки.

Починайте смажити пиріжки швом вниз, щоб вони не розпадалися. А щоб пироги були пишними, накрийте сковорідку кришкою. Ось і духовочка вийде!

Ідеї для експериментаторів

Можна використовувати не тільки печериці, але і будь-які інші гриби.
Для приготування підійдуть і сухі гриби. Перш ніж їх смажити, промийте та відваріть до готовності.
Якщо у вас на полицях застоялася банку з лисичками або опеньками, то сміливо діставайте її і використовуйте для приготування начинки.

Апетитні картопляні пиріжки з грибами

 

Апетитні картопляні пиріжки з грибами

Інгредієнти

  • Картопля — 1 кг;
  • Сухі гриби — 100 г або будь-які свіжі — 200 г;
  • Цибуля ріпчаста — 2 цибулини;
  • Яйця курячі — 2 шт.;
  • Панірувальні сухарі — 50 г;
  • Сіль — по перевагах;
  • Чорний перець мелений — як любите.

Приготування апетитних картопляних пиріжків з грибами

Пропонуємо освоїти ще один смачний рецепт смажених пиріжків. Тільки на цей раз ми будемо використовувати грибну начинку і картопляне тісто. Перед тим як «заступати на чергування» за плитою, радимо відразу почистити картоплю і відварити її в підсоленій воді. І тільки після того, як вона охолоне — можна зайнятися пиріжками. В даному рецепті немає тіста в звичному розумінні, тому приготування дуже просте і не складе труднощів для новачків.

  1. Відварену картоплю перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендеру або м’ясорубки.
  2. Готуємо начинку з грибів і цибулі. Для цього сухі гриби добре миємо й варимо. Після обсмажуємо з цибулею на сковороді.

Щоб зліпити пиріжки, картопляну масу потрібно поділити на коржі. Беремо дві коржі, між ними кладемо начинку і з’єднуємо краї. Пиріжок потрібно спочатку занурити в яйце, а потім обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на сковорідці.

Поради, щодо приготування пиріжків

  • Якщо для обсмаження використовувати оливкову олію, то страва буде менш шкідливою і без канцерогенів.
  • Спробуйте використовувати панірувальні сухарі зі здоби — вони більш ніжні і смачні!

Бабусині пиріжки з картоплею та грибами стрімко молодіють! Їх легко може приготувати онучка, яка зустрічає бабусю з роботи! Спробуйте і ви!

...