Смажена риба з мигдальною скоринкою

Смажена риба з мигдальною скоринкою

Існує чимало способів приготувати рибу — її можна і варити, і запікати, і тушкувати, і супи різні з неї робити, не кажучи вже про такі способи як засолка, копчення і маринування. Зараз досить часто її вживають в і сирому вигляді.

Дуже часто рибу ми просто смажимо, це швидко і смачно. Нещодавно ми купили гарненьку свіжу нототенію, яку хотілося приготувати якось просто, але в той же час незвично. Дуже доречним був мигдаль, який надав особливий смак і аромат рибній страві.

Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 546 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування смаженої риби з мигдальною скоринкою

  • Мигдаль 150 гр
  • Сіль морська пів чайної л.
  • Сухарі панірувальні 2 ст.л.
  • Нототенія 900 гр
  • Рослинна олія 40 мл
  • Яйце куряче 1 шт.

Фото рецепт приготування смаженої риби з мигдальною скоринкою

  1. Мигдаль для панірування потрібно залити окропом і потримати в ньому пару хвилин, після чого воду злити, а мигдаль очистити від шкірки. Очищений мигдаль просушимо, помішуючи, на гарячій сковороді.Фото рецепт приготування смаженої риби з мигдальною скоринкою
  2. Тепер мигдаль потрібно подрібнити. Для цього підійде і блендер, і ніж, і кавомолка. Головне, щоб кінцевий продукт був однорідним і був схожий на манну крупу або дрібні крихти. Мелений мигдаль змішуємо навпіл з панірувальними сухарями, додаємо туди ж трохи солі.Тепер мигдаль потрібно подрібнити
  3. Рибку (мені здається, що для цієї страви підійде будь-яка невелика риба з маленькою кількістю кісток) добре очищаємо, при необхідності видаляємо голову, хвіст і плавники.підійде будь-яка невелика риба
  4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Кожну рибку опускаємо спочатку в злегка збите яйце, потім в паніровку. Обсмажуємо на гарячій сковороді до золотистої скоринки з обох сторін. У мене це зайняло близько 10 хвилин.Кожну рибку опускаємо спочатку в злегка збите яйце
  5. Дуже непогано до смаженої риби з мигдальною скоринкою підійде обсмажена картопля, свіжі овочі і соус айолі (часниковий соус на основі оливкової олії).до смаженої риби з мигдальною скоринкою
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!