Смажена молода картопля

Смажена молода картопля

Для цього простої і дуже смачної страви потрібна хороша молода не надто велика картопля. Тоді приготування займе зовсім небагато часу і зажадає мінімум зусиль. Додатковий плюс цього рецепту в тому, що весь процес приготування відбувається в одній посуді. Цей рецепт можна використовувати і для простої картоплі, але тоді її треба попередньо очистити.

Час приготування: 30 хв
Порцій: 4
Калорійність: 290 кКал на порцію

Смажений молода картопля

  • Інгредієнти для приготування смаженої молодої картоплі
  • Картопля один кілограм
  • Сіль морська 1 ч.л.
  • Розмарин листя 1 ст.л.
  • Рослинна олія 40 мл

Фото рецепт приготування смаженої молодої картоплі

  1. Ретельно вимийте картоплю з щіткою, розріжте кожну картоплину на 2-6 частин залежно від вихідного розміру і покладіть в глибоку сковороду, що має товсте дно. Залийте окропом так, щоб вона покрила картоплю.рецепт приготування смаженої молодої картоплі
  2. Посоліть, додайте у воду листочки розмарину, закип’ятіт і варіть майже до готовності 10-12 хвилин.додайте у воду листочки розмарину
  3. Потім злийте воду і дайте картоплі просохнути, щоб не залишалося вологи, інакше вона буде заважати утворенню красивої скоринки. Можна просушити картоплю на невеликому вогні.дайте картоплі просохнути
  4. Додайте в сковороду масло і обсмажуйте на середньо-сильному вогні, періодично помішуючи, щоб картопля рівномірно обсмажилася з усіх боків.картопля рівномірно обсмажилася
  5. Подавайте на стіл відразу ж, в гарячому вигляді. Можна їсти картоплю як гарнір або як самостійне легке блюдо зі свіжими овочами.
...