Смажена картопля

Смажена картопля

Всі, звичайно, можуть посмажити картоплю, але не у всіх вона вийде смачною, тому хочу розповісти про деякі нюанси приготування. Швидше за все цей рецепт згодиться молодим господаркам і початківцям кулінарам. Взагалі, першим етапом у цій справі можна вважати вибір картоплі. Від цього залежить, яка вона вийде в кінцевому рахунку. За кордоном існує класифікація картоплі за ступенем крохмальних: для пюре, для супів, для смаження і т.п.

Чим більше в картоплі крохмалю, тим більш розсипчастою при готуванні вона стає. Для пюре це ідеально, а от для смаження краще взяти менше крохмальні сорти.

Час приготування: 40 хв
Порцій: 4
Калорійність: 334 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування смаженої картоплі

  • Картопля 1000 гр
  • Рослинна олія 60 мл
  • Сіль одна чайна ложка

Фото рецепт приготування смаженої картоплі

  1. Коли з вибором визначилися, картоплю потрібно почистити і нарізати брусками завтовшки не більше 1 см. Тепер, щоб позбутися зайвої крохмалю, її потрібно промити і добре просушити на рушнику. Потрібно, щоб вологи на ній залишилося якомога менше, тоді вона буде краще смажитися і менше бризкатися.рецепт приготування смаженої картоплі
  2. Тепер, власне жарка. Класти картоплю потрібно на гарячу сковороду з достатньою кількістю рослинної олії. Масло має бути рафінованим, інакше запах буде не картоплі, а того, з чого це масло зроблено. І ще, не треба класти картоплі дуже багато, інакше вона буде не смажитися, а паритися і до того ж її важко буде помішати.Класти картоплю потрібно на гарячу сковороду
  3. Дуже важливо не відволікатися від смаження надовго, а постійно помішувати картоплю, щоб вона рівномірно обсмажувалася з різних сторін. Вогонь повинен бути достатньо великим, інакше не вийде бажаної скоринки. Солити картоплю краще в середині смаження, щоб вона могла увібрати в себе сіль, а кухар міг її спробувати.постійно помішувати картоплю
  4. Коли колір буде рівномірно — золотистим з усіх боків, а всередині картопля вже не буде жорсткою, вогонь можна вимикати. Деякі накривають кришкою сковороду, але тоді скоринка не вийде хрусткою через пари.картопля вже не буде жорсткою
...