Смачні страви з маринованих грибів

Смачні страви з маринованих грибів

Здавалося б, зовсім недавно ми закрутили баночки з грибами, але для багатьох заготовок вже прийшов час — їх можна діставати з холодильників і пробувати! Вдосталь напробувалась, багато господинь замислюються: а як ще можна подати грибочки до столу, крім як у вигляді холодної закуски? Про це читайте у цій статті.


Опеньки, печериці, підберезники і будь-які інші мариновані грибочки можуть бути прекрасною основою для різноманітних страв, як перших і других, так і закусок, випічки і т.д. Як правило, перед приготуванням їх промивають холодною водою і обсушують, інших особливостей кулінарної обробки немає, так що приготувати з ними будь-яку страву простіше простого, а виходить дуже смачно!

Звичайно, в першу чергу, коли йдеться про страви з маринованими грибами, на розум приходять різноманітні салати. Вони можуть бути як святковими, так і звичайними повсякденними.

Рецепт салату з маринованих грибів та куркою, горошком і сиром

 

Рецепт салату з маринованих грибів та куркою, горошком і сиром
Знадобиться:

  • 250гр відвареного курячого філе
  • 200гр сиру
  • по 100г грибів маринованих і сметани
  • зелений горошок, хрін, спеції, зелень, сіль.

Як приготувати салат з маринованих грибів та куркою

Нарізати кубиками курку, на крупній тертці потерти сир, гриби промити, обсушити і дрібно нарізати. З’єднати підготовлені інгредієнти, додати зелений горошок. Перемішати сметану з тертим хріном, спеціями, сіллю, заправити салат і перемішати його, оформити перед подачею зеленню і охолодити.

Крім салатів можна зробити масу інших цікавих закусок з маринованими грибами, наприклад, нафарширувати ними помідори або зробити паштет.

Рецепт помідорів, фаршированих грибами

Знадобиться:

  • 100гр маринованих грибів
  • 4 помідори
  • 2 столові л. сметани чи майонезу
  • кріп, зелена цибуля, сіль.

Як нафарширувати помідори маринованими грибами

Зрізати верхівки з помідорів, вибрати м’якоть ложкою, підсолити помідори зсередини і поперчити. Дрібно нарізати промиті і обсушені гриби, кріп, зелена цибуля, підсолити, додати сметану і перемішати, викласти суміш у помідори. Накрити фаршировані помідори зрізаними верхівками, прикрасити зеленню перед подачею.

Рецепт приготування паштету з маринованих грибів

Знадобиться:

  • 10 грибів маринованих
  • 2 цибулини
  • три столові л. вершкового масла
  • перець мелений, зелень за смаком.

Як приготувати з маринованих грибів паштет

Нарізати промиті гриби дрібно, цибулю нашаткувати і обсмажити до зарумянивания на маслі, з’єднати з грибами, додати рубану зелень, спеції і перекрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.

Намажте такий паштет на бутерброди і прикрасьте, викладіть його в тарталетки — вийде відмінна закуска для святкового столу.
З повсякденних страв, які можна зробити з маринованих грибів, особливо смачні котлети і крокети, різні супи.

Рецепт крокет з маринованих грибів

 

Рецепт крокет з маринованих грибів

Знадобиться:

 

  • 500гр маринованих грибів (печериць, красноголовців, підберезників або білих)
  • два яйця
  • одна склянка молока
  • 7-8 ст.л. борошна
  • три столові л. вершкового масла
  • 2-3 ст.л. сухарів мелених
  • тертий сир, рослинне масло, мелений перець, кмин, сіль, петрушка.

Як приготувати крокети з маринованих грибів

Дрібно нарізати промиті гриби. З молока, масла, яєць та борошна приготувати соус Бешамель. З’єднати нарізані гриби з соусом, додати рубану петрушку, поперчити і посолити, перемішати. Розжарити сковороду з маслом, за допомогою столової ложки формувати крокети з приготовленої маси, панірувати в сухарях і обсмажувати з двох боків до зарум’янювання. Посипати крокети сиром відразу після смаження.

Рецепт приготування котлет з маринованих грибів

Знадобиться:

  • 200гр маринованих грибів
  • два яйця
  • по пів склянки молока, борошна, рису
  • одна чайна л. цукру
  • рослинне масло, сіль.

Як приготувати котлети з маринованих грибів з рисом

Зварити розсипчастий рис, додавши спеції за смаком. Дрібно нарізати гриби, з’єднати з рисом, вбити яйце, перемішати. Формувати маленькі котлети зразок фрикадельок. Змішати за допомогою міксера яйце з молоком і борошном, підсолити — маса повинна вийти рідкуватий. Панірувати грибні котлетки в цьому тесті, потім панірувати в борошні і обсмажувати.

Рецепт простого супу з маринованими грибами

 

Рецепт простого супу з маринованими грибами
Знадобиться:

  • 2,5 л води
  • 300гр картоплі
  • 250 — 300гр маринованих грибів (маслюків або моховиков)
  • 50гр цибулі
  • три зубчики часнику
  • три столові л. перлової крупи
  • три столові л. сметани
  • одна столова л. кропу сухого
  • рослинне масло, лавровий лист, сіль.

Як приготувати простий суп з маринованими грибами

Крупу промити, нарізати брусками картоплю, залишивши 1 бульбу цілою, соломкою нарізати гриби, подрібнити часник і цибулю. Залити перловку водою, довести до кипіння, покласти бульбу картоплі, залишений цілим, до готовності проварити. Цибулю обсмажити до прозорості, покласти сметану, згасити. Зварити бульбу картоплі, пюрировати, покласти назад в суп, додати нарізану картоплю, довести до кипіння, додати гриби, закип’ятити, додати цибулю зі сметаною, знову довести до кипіння. Заправити суп лавром, часником, підсолити і проварити ще 5 хвилин.

До будь-якого другого блюда можна подати такий соус, приготований з маринованих грибочків.

Рецепт приготування соусу з маринованих грибів

Знадобиться: 250гр вершків, 100гр маринованих грибів, 75гр лимона, 25гр каперсів, 3 яйця.

Як приготувати соус з маринованих грибів

Віночком збити яйце, влити вершки, додати цедру лимона, поставити соус на водяну баню (або в пароварку) і, збиваючи, довести до загустіння, влити сік лимона, підсолити. Нарізати гриби і каперси, обсушити, додати в соус, який загустів, прогріти.

З маринованих грибів можна приготувати масу дуже смачних страв, як святкових, так і повсякденних, спробуйте і порадійте їх делікатесного вражаючому смаком!

...