Смачні консервовані огірки

Смачні консервовані огірки

Здрастуйте, дорогі мої читачі! Ось і настав час відкрити нову підрубрику під назвою консервування, оскільки у багатьох вже починається сезон заготовок. І почати я хочу з мого улюбленого рецепта приготування огірків. Сьогодні я покажу вам, як зробити смачні консервовані огірки. Свого часу я перепробувала багато рецептів, і зупинила свій вибір саме на цьому. На смак нашої сім’ї — це найсмачніші консервовані огірки!

У моїй кулінарній книзі на цьому рецепті навіть стоїть позначка «дуже смачно!». Крім цього, вже скільки років я консервую огірки за цим рецептом, і за весь час жодна банку жодного разу не «вибухнула»!

Як прготувати смачні консервовані огірки

Інгредієнти для приготування маринаду для консервованих огірків буду давати з розрахунку на один літр води. А ви потім відповідно збільшите, виходячи з необхідного вам кількості.

Спеції:

  •  1 лавровий лист
  •  2 зубчики часнику
  •  7-9 гілочок кропу
  •  5 горошин чорного перцю

Маринад:

  •  1 літр води
  •  2 столові ложки солі
  •  4 столові ложки цукру піску
  •  100 г 9%-го оцту

Приготування консервованих огірків

Спочатку огірки треба замочити в холодній воді на 8-10 годин.

Банки потрібно вимити і пропарити. Я це роблю парою з носика чайника.

У чисті і пропарені банки покладіть спеції. Часник попередньо поріжте на шматочки.

У чистих огірків зріжте кінчики і опускайте їх у каструлю з киплячою водою на 30-40 секунд, після чого розкладайте їх вертикально в банки.

Зваріть маринад і залийте огірки киплячим маринадом. Прикрийте банку прокип’яченою кришкою і дайте постояти 3 хвилини.

Кришки для приготування консервованих огірків. Теперь нам знадобиться кришка з дірками. Для звичайних банок такі пластмасові кришки продаються в господарських магазинах. А якщо ви використовуєте банки з загвинчувальними кришками, тоді проявіть кмітливість. Я попросила чоловіка в металевій кришці для таких банок просвердлити дірки. Через такі кришки дуже зручно зливати маринад.

Приготування консервованих огірків

Отже, після того, як пройде 3 хвилини, надіньте кришку з дірками на банку і злийте маринад в каструлю. Доведіть його до кипіння і знову залийте в банку. Повторіть цю дію ще 2 рази.

Після цього герметично закрийте банку і переверніть її на кришку. Залиште так до охолодження.

Запевняю вас, виходять дуже смачні консервовані огірки. Дуже раджу, спробуйте! Такі огірочки взимку відмінно йдуть на закуску.

Сподіваюся, мій рецепт консервованих огірків стане в нагоді вам, і ви ще скажете мені спасибі. А щоб спасибі сказали вам, натисніть, будь ласка, на кнопочки соц. мереж і поділіться цим рецептом з друзями!

...