Смачна кукурудзяна каша

Смачна кукурудзяна каша

З кукурудзяної крупи виходять смачні молочні каші: і солодкі і солоні. Якщо взяти кукурудзяну крупу швидкого приготування (зазвичай вона продається під назвою «полента»), то час приготування можна істотно скоротити і тоді каша підійде для швидкого сніданку в будній день.

Час приготування: 30 хв
Порцій: 4
Калорійність: 308 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування кукурудзяної каші

  • Кукурудзяна крупа 180 гр
  • Сіль одна ч. ложка
  • Цукор-пісок 35 гр
  • Молоко 400 мл
  • Вершкове масло 30 гр

Фото рецепт приготування кукурудзяної каші

  1. У сотейник з товстим дном насипте склянку крупи. Майте на увазі, що кукурудзяна крупа вбирає багато рідини, так що посуд беріть підходящий, інакше вийде  «Мишкова каша» 🙂Фото рецепт приготування кукурудзяної каші
  2. Налийте в каструлю 2-3 склянки води, доведіть до кипіння на великому вогні. Посоліть і додайте цукор.доведіть до кипіння на великому вогні
  3. Зменшіть інтенсивність вогню і варіть, доки більша частина води не вбереться. До цього часу крупа помітно розбухне, але все ще буде залишатися твердою.крупа помітно розбухне
  4. Влийте склянку молока і продовжуйте варити на невеликому вогні, помішуючи.Влийте склянку молока
  5. Варіть кашу до тих пір, поки крупа не стане м’якою. При необхідності підливайте молока. Готова каша повинна бути досить рідкої консистенції, тому що вона ще загусне при застиганні.Варіть кашу
  6. У самому кінці варіння приправте кашу вершковим маслом, приберіть з вогню, накрийте кришкою та дайте постояти кілька хвилин.приправте кашу вершковим маслом
  7. Подавати кашу можна з медом, варенням, кокосовою стружкою або, як на фото, з пелюстками мигдалю.