Сирна запіканка з кукурудзяним борошном

Сирна запіканка з кукурудзяним борошном

На цьому сайті вже багато рецептів сирних запіканок, але я все-таки викладу ще одну. Особливість цієї запіканки в тому, що в ній не використовується традиційна для сирних запіканок манна крупа. Тут вона замінена на кукурудзяне борошно грубого помелу, що дозволяє їсти її навіть тим людям, у кого алергія на глютен.

Час приготування: 1 година
Порцій: 8
Калорійність: 303 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування сирної запіканки з кукурудзяним борошном

  • Сир 5-9% жирності 600 гр
  • Сметана 150 гр
  • Цукор-пісок 60 гр
  • Три курячих яйця
  • Борошно кукурудзяне 80 гр
  • Вишня сушена 30 г
  • Ізюм світлий 30 гр
  • Ізюм темний 30 гр
  • Вершкове масло 10 гр

Фото рецепт приготування сирної запіканки з кукурудзяним борошном

  1. Початок абсолютно звичайний — змішуємо сир, яйця, сметану і цукор. Все це потрібно дуже ретельно перемішати разом.Фото рецепт приготування сирної запіканки
  2. Додати борошно і ще раз добре перемішати до однорідності. Кукурудзяне борошно виконує ту ж функцію, що і манка — додає щільність запіканці, але не дає їй стати гумовою.
  3. У сирну суміш додаємо сухофрукти, добре промиті, обсушені і злегка обсипані борошном. У мене тут присутній родзинки і сушена вишня, але можна, звичайно, додавати наповнювачі за смаком.сирну суміш додаємо сухофрукти
  4. Викладаємо сир у форму змащену маслом і рівномірно розподіляємо.Викладаємо сир у форму
  5. Печемо при 180 градусах 35-40 хвилин. За часом краще стежити, тому що духовки і форми у всіх різні і час приготування може відрізнятися.За часом краще стежити