SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Випічка > Сирна запіканка з чорницями
Сирна запіканка з чорницями
Смачний і корисний рецепт сирної запіканки, який добре підійде і для дітей. Для тесту можна використовувати як рікотту, так і сир. Ви повинні її спробувати, якщо ще не пробували!
Кількість порцій: 1 запіканка
Підготовка: 30 хв
Приготування: 40 хв
Інгредієнти для приготування сирної запіканки з чорницями
- манна крупа 4 столових ложки
- сметана 4 столових ложки
- Рікотта 450 грам (або сир)
- яйця 2
- 3 столові ложки цукру
- сіль чверть чайної ложки
- ванільний екстракт 1 чайна ложка
- чорниця 170 грам (свіжа або заморожена)
Фото рецепт приготування сирної запіканки з чорницями
- Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, залиште їх при кімнатній температурі, поки готуєте решту торта.
- У великій мисці змішати манну крупу і сметану. Настояти протягом 15-20 хвилин.
- Розігріти духовку до 175C (350F).
- Додати в миску Рікотта, яйця, ванільний екстракт, цукор і сіль. Добре перемішати.
- Вмішати ягоди.
- Вилити тісто у форму для запікання. Запікати 40-50 хвилин, щоб запеклася середина запіканки.
- Дати охолонути і подавати, краще в холодному вигляді.