Швидкі та смачні страви з консервованої сайри

Швидкі та смачні страви з консервованої сайри

Один з найпопулярніших видів консервів, найкраще розбираємо з прилавків магазинів — сайра. З цієї консервованої рибки можна приготувати багато смачних страв. Яких? Читайте в цій статті. Сайра — один з найпопулярніших видів консервів в нашій країні, який користується найвищим попитом. Якість, смак, ціна — все це говорить на користь цього продукту.

Роблять даний вид консервів з морської риби з сімейства макрелещукових, яка досягає максимум 40см в довжину і 180 грамів у вазі, а мешкає в Тихому океані, Охотському і Японському морях. Як правило, перед закачуванням в банки сайру коптять методом холодного копчення, додають прянощі і спеції, а для продовження терміну придатності — консерванти.

Використовувати консервовану сайру для приготування різних страв дуже зручно, адже підготовляти її до приготування не потрібно — вона вже готова, плюс до всього, такі страви виходять не тільки смачними, а й корисними.

Науково доведено, що в консервованої сайрі не тільки зберігаються, а й примножуються корисні речовини: йдеться про надзвичайно цікавих поліненасичених жирних кислотах Омега- 3. Крім того, в цих консервах також зберігаються присутні у свіжій сайрі вітаміни А, В, Д, білки, такі мінерали як цинк, фтор, молібден і ін.

Що можна приготувати з консервованої сайри: рецепти швидких та смачних страв

 

Що можна приготувати з консервованої сайри

Бутерброди, салати, закуски, пироги, перші і другі страви — все це можна приготувати з консервованої сайри. Список страв, які можна приготувати з цієї консерви набагато ширше, і її використання аж ніяк не зводиться до салату Мімоза і рибних пирогів.

Рецепт бутербродів з сайри

Знадобиться: 8 зубчиків часнику, по 1 цибулині, банку консервів «сайра» і батону, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. майонезу, перець, сіль, зелень.

Як приготувати бутерброди з сайри. Нарізати батон, дрібно нарізати часник і цибулю, виделкою розім’яти консерви, поперчити, посолити, додати майонез і 1 ст.л. рідини з консервів, перемішати. На оливковій олії обсмажити хліб або зробити грінки в тостері або духовці, викласти рибну масу, оформити зеленню.

Швидко, просто і смачно — це прекрасний варіант ситного і корисного перекусу в будь-якій ситуації. Втім, бутербродами закусочні варіанти страв з сайри не обмежуються. Наприклад, дуже цікава закуска виходить з сайри з сиром і часником. Нею можна нафарширувати тарталетки.

Рецепт закуски з сайри та сиру

Знадобиться: 200г консервованої у власному соку сайри, 120г сиру, два зубчики часнику.

Рецепт закуски з сайри та сиру

Як приготувати закуску з сайри. Перекрутити в м’ясорубці шматочки сайри з сиром, додати пропущений через прес часник, перемішати, додати рідину з консервів для потрібної консистенції закуски і перемішати ще раз.

Мімоза з сайри виходить дуже смачна, але є й інші салати, не менше смачні і цікаві, які можна приготувати з цих консервів.

Рецепт салату з сайри і рисом

Знадобиться : 100г сиру, 3 варені яйця, 2 солоних огірки, по 1 цибулині і банку сайри, 0,5 склянки рису сухого, майонез, зелень.

Як приготувати салат з сайри і рису. Виделкою розім’яти рибу, рис до розсипчастості відварити. Порубати дрібно зелень, цибулю, яйця і огірки, потерти сир, перемішати з размятой рибою і остиглим рисом, додати майонез, перемішати ще раз.

Такий простий і смачний салат стане прекрасним варіантом закуски для будь-якого святкового столу. Ну а ми перейдемо від закусок до основних страв — першим і другим.

Рецепт супу з сайри із картоплею

Знадобиться: 1,5 л води, 250г сайри в олії, 3 бульби картоплі, 2 лаврових листа, по 2г червоного перцю і кропу, по 1 цибулині і моркви.

Як приготувати картопляний суп з сайра. Очистити і нарізати картоплю кубиками, викласти в каструлю, влити воду, включити середній вогонь. Очистити і дрібно нарізати цибулю і моркву, обсмажити до м’якості на олії, разом з разім’ятою до бажаного розміру шматочків рибою додати овочеву зажарку до картоплі, проварити суп ще 5 -10хв, заправити спеціями, під кришкою дати настоятися 10 -15хв перед подачею.

Рецепт капустяної солянки з сайри

Знадобиться: 500г свіжої або квашеної капусти, 50г каперсів, по 1 цибулині і банку сайри, 3 ст.л. томат -пюре, 1,5 ст.л. масла рослинного, 1/2 ст.л. сухарів мелених, цукор, сіль.

Рецепт капустяної солянки з сайри

Як приготувати солянку з капусти і з сайри. Загасити капусту до м’якості. Цибулю дрібно нарізати, на олії обсмажити, додати томат, присипати борошном, смажити ще 3 -5хв, додати сайру з соком з банки, перемішати, прогріти, покласти каперси. Змастити сковороду маслом і викласти шаром капусту, потім начинку з сайри з добавками, накрити капустою, посипати сухарями, збризнути олією і запекти в духовці протягом 20 -30хв.

Приготувати з консервованої сайри можна навіть смачні котлети — дивіться наступний рецепт!

Рецепт котлет з консервованої сайри

Знадобиться: 1-2 бульби картоплі, по 1 банці консервованої сайри, цибулині та яйцю, 0,5 склянки рису відвареного, мелений перець, борошно, масло, сіль.

Як приготувати котлети з сайри. Розім’яти виделкою рибу, перемішати з рисом і тертою картоплею сирим, а також подрібненою цибулею. Вбити в фарш яйце, поперчити і посолити, перемішати його. Сформувати з фаршу котлети, запанірувати їх в борошні і на олії з двох боків обсмажити до золотистої скоринки.

Звичайно, не можна обійти увагою і пироги, адже це — одна з найпопулярніших категорій страв, які готують з консервованої сайри. Рецептів таких пирогів чимало, ми розповімо про один з найкращих варіантів такого пирога.

Рецепт пирога з консервованою сайрою

Знадобиться: 4 бульби картоплі, 2 банки сайри в олії, 1-2 цибулини, тісто — по 1 яйцю, склянці борошна і дрібці солі, по 0,5 склянки майонезу та сметани, 0,5 ч.л. соди.

Як приготувати пиріг з консервованою сайрою. Для тіста перемішати сметану, майонез, борошно, соду, сіль, додавши також окремо збите яйце, перемішати все до однорідності. Очистити і кружками нарізати картоплю, півкільцями нарізати цибулю. Тісто розділити навпіл, кожну розкачати в пласт. Викласти один пласт на змащене маслом деко, зверху укласти шаром картоплю, потім цибулю, потім рибу, зверху накрити другим пластом тіста і защипнути краї пирога. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 20 -30хв, обмазати в гарячому вигляді готовий пиріг сметаною чи олією і дати постояти 5 -10хв перед подачею.

Сайра — універсальний продукт, відповідний для приготування самих різних блюд, спробуйте і зможете в цьому переконатися самі, вдалих проб!