SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Піца > Швидка піца на сковороді за 10 хвилин
Швидка піца на сковороді за 10 хвилин
У кожної господині є список рецептів страв, які готуються швидко, а також дуже смачні. Ці страви зазвичай готують у випадках, коли несподівано прийшли гості, на сніданок або, коли з’явилося бажання перекусити чимось смачненьким. І ця швидка піца на сковороді за 10 хвилин гідно поповнить колекцію швидких рецептів.
Готується вона за 10 хвилин. У даному рецепті вказано, що начинка складається з помідора і ковбаси. Однак при бажанні список необхідних інгредієнтів можна розширити і додати, наприклад, гриби, м’ясо, рибу. Головне, пам’ятайте: все додаються інгредієнти для начинки повинні бути або вже готовими, або готуватися дуже швидко.
Необхідні інгредієнти для піци на сковороді
- яйця — 4 штуки
- сіль — 1 чайна ложка
- цукор — 1 столова ложка
- сметана — 3 столові ложки
- майонез — 1 столова ложка
- борошно — неповна склянка
- сода — 1 чайна ложка без верху
- помідори — 2 штуки
- варена ковбаса — 100 грам
- зелень — кілька гілочок
- твердий сир — 150 грам
- рослинне масло — для змащування жаровні
Час готування страви — 10 хвилин.
Калорійність страви — 120 ккал.
Фото рецепт приготування піци на сковороді
Спочатку необхідно добре збити яйця, додавши до них щіпку солі і чорний мелений перець. Коли це зроблено, потрібно потроху додавати цукор, паралельно збиваючи яєчну масу віночком. Додати спочатку сметану, після майонез і перемішати, щоб маса стала однорідною.
Борошно додається в тісто для цієї піци потроху. Обов’язково перед додаванням борошно необхідно просіяти. Замішувати тісто ложкою так, щоб не утворювалося грудок. Додати соду. Тісто має вийти густіше, ніж домашня сметана.
Розжарити сковороду. Змастити її олією за допомогою кухонного пензлика з силікону. Влити тісто на гарячу сковороду і негайно жаровню прибрати з вогню.
Далі все необхідно робити дуже швидко. Начинка для піци повинна бути вже готовою — нарізаною і бути під рукою. У даному випадку начинкою виступатимуть помідори (порізані тонкими півкільцями ) і варена ковбаса (можна замінити шинкою). Викласти начинку по колу.
На самій дрібній тертці перетерти твердий сир. Посипати піцу зеленню і щедро покрити сиром. Тепер можна поставити сковороду з блюдом на вогонь (помірний). Накрити кришкою і смажити близько 5-7 хвилин.
Готову піцу зняти з вогню, витягти її зі сковороди і порізати порційними шматочками.
Подавати цю піцу краще порізаною на порційні шматочки. Відразу після приготування блюдо важко порізати. Тому рекомендуємо після того, як піца за 10 хвилин витягнута зі сковороди, залишити її на деякий час охолонути. Також прислухайтеся до ще однієї поради. Коли будете викладати начинку, то постарайтеся її розкласти таким чином, щоб вона лежала рівно, а не хаотично. Це полегшить нарізку піци після приготування.
Приємного апетиту!