Шоколадний мус

Шоколадний мус

Ніжний шоколадний мус, який так легко готувати.

Час приготування: 4 години
Порцій: 4
Калорійність: 449 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шоколадного мусу

  • Шоколад гіркий 70-80 відсотків
  • 200 гр какао
  • Вершки 20-22% 50 мл
  • Жовток яєчний 3 шт.
  • Білок яєчний 3 шт.
  • Цукрова пудра 20 гр
  • Вершки збиті 100 гр

Фото рецепт приготування шоколадного мусу

  1. Розтопіть на водяній бані шоколад і вершки. Коли шоколад розтане, приберіть з вогню, остудіть 5-10 хвилин і додайте один за іншим 3 жовтки .Фото рецепт приготування шоколадного мусу
  2. В окремій ємності збиваємо міксером білки з цукровою пудрою. Білки повинні загуснути і виглядати ось так:збиваємо міксером білки з цукровою пудрою
  3. За два — три рази акуратно вмішайте шоколад у білки. Дуже акуратно і повільно перемішуємо.акуратно вмішайте шоколад
  4. Розливаємо в потрібні ємності (у мене виходить 4 склянки по 160 мл) і ставимо в морозилку на кілька годин (залежить від морозилки, у мене звичайна морозилка: займає близько 4 години). У вас не повинен вийти лід, це дійсно ніжний мус, який легко взяти чайною ложкою, його не треба вишкрібати. Якщо передержали і мус — таки став занадто твердим, просто залиште на деякий час його розморозитися. На смак це не вплине. Поки мус розморожується 🙂 можна збити вершки і прикрасити цей смачний шоколадний мус ними і шоколадною крихтою (на тертці натерти 25 гр шоколаду).Розливаємо в потрібні ємності
...