Шоколадні цукерки з начинкою фото рецепт

Шоколадні цукерки з начинкою фото рецепт

Це традиційний румунський рецепт шоколадних цукерок, які готують на свято Різдва. Книжка, з якої я його взяла, стоїть на полиці вже дуже багато років і нарешті я вирішила його спробувати. В результаті цукерки вийшли дуже смачними і дуже ароматними. Їм обов’язково треба дати постояти в холодильнику перш, ніж пропонувати частування.


Час приготування: 4 години
Порцій: 20
Калорійність: 123 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шоколадних цукерок з начинкою

  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Мигдаль 100 гр
  • Шоколад темний 50-60% какао 150 гр
  • Ром світлий 20 мл
  • Яєчний білок 1 шт.
  • Цукрова пудра 100 гр
  • Вершкове масло 50 гр
  • Вишневий лікер 20 мл
  • Шоколад молочний 20 гр

Фото рецепт приготування шоколадних цукерок з начинкою

  1. Треба заздалегідь зварити круто яйце — покласти в каструльку, щоб вода повністю його покрила, поставити на великий вогонь. Коли вода закипить почекати 5 хвилин, зробити вогонь поменше, ще 5 хвилин. Воду злити, потримати яйце в холодній воді, щоб легко чистилося. Фото рецепт приготування шоколадних цукерок з начинкою
  2. Мигдаль залити окропом, почекати 5 хвилин, злити воду і очистити мигдаль від темної шкірки.Мигдаль залити окропом
  3. Змолоти мигдаль і шоколад (100гр) в блендері до стану дрібної крихти, додати ром ( 1 ст.л.), білок, цукрову пудру, ще раз все змішати за допомогою блендеру протягом десь 3 хвилин. Шоколад повинен добре з’єднатися з рідкими компонентами. Якщо марципан вийде рідкуватим, нічого страшного. Прибираємо його в холодильник на годину.Змолоти мигдаль і шоколад
  4. Масло вийняти з холодильника, щоб не було дуже твердим. Шоколад (50гр) розтопити на водяній бані і добре остудити, щоб він був рідким, але при цьому не міг розтопити масло.Шоколад (50гр) розтопити на водяній бані
  5. Масло розтерти з допомогою міксера до світлого відтінку, додати остиглий варений жовток (з першого етапу), знову добре розтерти, додати шоколад, столову ложку лікеру (можна замінити ромом або коньяком) і перемішувати міксером ще хвилину, щоб вийшов однорідний крем. Прибрати в холодильник на годину.Масло розтерти з допомогою міксера
  6. Марципан викласти на пергамент, скачати ковбаску і нарізати на 20 однакових шматочків. Кожен шматочок скачати в кульку, приплюснути, зробити корж. Покласти на неї півчайної ложки начинки, акуратно защипати краї і сформувати долонями кульку.Марципан викласти на пергамент
  7. Молочний шоколад натерти на тертці або взяти готову декоративну стружку.Молочний шоколад натерти
  8. Шоколадну стружку покласти в невелику салатницю і покатати там цукерку, щоб стружка повністю її покрила.Шоколадну стружку покласти в невелику салатницю
  9. Вид готової цукерки в розрізі. Покласти цукерки в красиву коробку і прибрати в холодильник до приходу гостей 🙂Вид готової цукерки в розрізі
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!