Шишки з кальмарів

Шишки з кальмарів

Заїхавши вночі в магазин і не знайшовши одного хитрого продукту, запланованого для чергового дачного стірфраю, бродив я вздовж прилавків, розмірковуючи, чому ж завтра годувати цих вибагливих жінок. І ось, погляд мій зачепився на великих білосніжних кальмарів. Це було те, що треба — красиво, швидко і легко.

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Калорійність: 377 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шишок з кальмарів

  • Імбир свіжий 2 см
  • Часник два зубці
  • Перець чилі 1 шт.
  • Міні-кукурудза 250 гр
  • Болгарський перець (грунтовий) 250 гр
  • Броколі, Калабріз 250 гр
  • Проростки сої 50 гр
  • Перець сичуанскі (китайський, японський ) 5 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 5 гр
  • Кальмар 1000 гр
  • Арахісове масло 30 мл

Фото рецепт приготування шишок з кальмарів

  1. Для стірфраю дуже важливо заздалегідь приготувати всі інгредієнти, щоб під час смаження ні на що не відволікатися: імбир, часник і гострий перець дрібно порубав; міні-качани кукурудзи нарізав поперек на три частини, а болгарський перець, звільнивши від насіння і перетинок, на невеликі квадрати; броколі розібрав на суцвіття, а у грибів енок відрізав кореневу частину — вона неїстівна; у проростків гороху (підійдуть і проростки сої) відрізав зайву частину стебел; сичуаньський перець обсмажив на сухій сковороді і розтер у ступці; змішав один до одного крохмаль і воду.
  2. Щоб зробити з кальмара шишки, потрібно цього самого кальмара почистити, видаливши все непотрібне, типу шкіри і хітинових пластин, добре промити, розпластати і зробити з внутрішнього боку глибокі прорізи, прорізаючи майже до кінця, косі надрізи у вигляді сітки. Потім нарізати підготовленого кальмара на пластини, розміром приблизно 3х5 см, опустити в окріп секунд на 30, вийняти і тут же остудити в холодній воді, від чого кальмарові пластини згорнуться в трубочки надрізами назовні і стануть схожими на шишки. Тепер можна приступати безпосередньо до процесу. У добре розігрітому воке, на арахісовій олії недовго обсмажив кальмарів до готовності, відклав.Фото рецепт приготування шишок з кальмарів
  3. Потім швидко обсмажив імбир, часник і гострий перець, додав кукурудзу, через деякий час болгарський перець, ще через деякий час броколі — порядок закладки і час смаження потрібно розрахувати так, щоб овочі в результаті не були сирими, але залишалися при цьому хрусткими. Далі всипав сичуаньський перець, перемішав, додав соєвого соусу, потім гриби енок і кальмарів, добре все прогрів, додав проростки гороху, і, через кілька секунд, в процесі інтенсивного помішування, влив трохи крохмальної води і темного кунжутного масла. Зняв з вогню і подавав, посипавши зеленою цибулею та кінзою.Потім швидко обсмажив імбир