Шіратакі з овочами

Шіратакі з овочами
Це одне з дивних страв, які не тільки радують око і смакові рецептори, але ще й низькокалорійна, безглютенова, вегетаріанська… список можна продовжувати і далі, але я відзначу ще тільки одна перевагу: вони швидко і нескладно готуються. Єдиний інгредієнт, який складно купити в сусідньому магазині — це самі шіратакі, але зате їх можна замовити в інтернет — магазинах про запас.


Час приготування: 20 хв
Порцій: 2
Калорійність: 102 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шіратакі з овочами

  • Лук сріблястий (білий) 150 г
  • Нарізаний часник три зубці
  • Оливкова олія 5 мл
  • Перець солодкий жовтий половина перчини.
  • Шіратакі (паста з коньяку) 200 г Сіль три чверті чайної ложки.
  • Томатне пюре 200 г
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки
  • Цибуля зелена 10 г

Фото рецепт приготування шіратакі з овочами

  1. Очистіть цибулину і часник і наріжте якомога дрібніше. На злегка змащеній маслом сковороді на невеликому вогні пасеруйте овочі до прозорості, періодично помішуючи.Фото рецепт приготування шіратакі з овочами
  2. Додайте дрібно нарізаний перець, перемішайте і готуйте декілька хвилин до м’якості.Додайте дрібно нарізаний перець
  3. Поки овочі готуються, підготуйте шіратакі. Відкиньте їх на сито, ретельно промийте холодною водою. Потім опустіть в підсолену киплячу воду і проваріть протягом двох хвилин.підготуйте шіратакі
  4. У сковорідку з овочами покладіть томатне пюре (можна подрібнити свіжий помідор без шкірки в блендері або взяти готові), перемішайте і готуйте 3-4 хвилини.У сковорідку з овочами покладіть томатне пюре
  5. У соус, що получився, покладіть підготовлені шіратакі.покладіть підготовлені шіратакі
  6. Прогрійте все разом, посоліть і поперчіть. Якщо соус виходить дуже густим, можна додати трохи кип’яченої води.Прогрійте все разом
  7. У самому кінці приготування додайте нарізану зелену либулю і зніміть сковороду з вогню.додайте нарізану зелену либулю
  8. Подавайте в гарячому вигляді. Можна додати трохи тертого сиру або посипати насінням кунжуту.