Що готувати нове і цікаве на Новий 2017 рік Вогняного Півня

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Чим ближче Новий 2017 рік, тим більше часу хазяйки проводять за сімейними кухарськими книгами і кулінарними сайтами, відшукуючи смачні і оригінальні блюда. На жаль, результати деяких рецептів обманюють їх очікування — і святковий стіл виходить провальним. Воднораз пропадає настрій, свято вже не здається таким веселим, як раніше, а рідкісні підбадьорюючі похвали гостей починають дратувати. Але як не допустити подібну катастрофу?


Що приготувати нове і цікаве, щоб не ризикувати часом, продуктами і святковим настроєм? Відповідь проста — треба ретельно підбирати і перевіряти ще раз покрокові рецепти гарячих блюд або скористатися нашою якісною підбіркою вже готових, перевірених і схвалених. Тут ви знайдете кращі рецепти з фото нових делікатесів на будь-який смак: свинини, телятини, качки, баранини, сьомги, морепродуктів.
На відміну від салатів і закусок, гарячіше на Новий рік 2017 — це кульмінація святкової вечері, тому їжа має бути ситною і поживною, але не занадто жирною і важкою. Ми склали підбірку других блюд з урахуванням усіх кулінарних вимог і переваг символу майбутнього року — Вогняного півня. Тобто цього разу ваш новорічний стіл буде найвдалішим: цікавим, незвичайним, оригінальним!

Гарячіше з телятини на Новий рік 2017. Що нове і цікаве готувати — рецепт з фото

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Вогняний Півень — травоїдний і злаколюбивий царський птах. Він віддає перевагу натуральній їжі: деякі коренеплоди, всілякі трави, безліч овочів. Усі ці компоненти можна з’єднати в одному блюді, створивши смачне гаряче на Новий рік 2017. А можна узяти лише деякі обожнювані Півнем продукти і вдало поєднувати їх з ніжною телятиною на кістці.
Така цікава і незвичайна страва обов’язково охолодить жвавий і зарозумілий темперамент володаря наступного року, а також залишить яскраві враження у гостей про кулінарні таланти хазяйки будинку.

Необхідні інгредієнти

  • телячі відбивні на кістці — 4 шт.
  • апельсини — 3 шт.
  • цибуля червона — 1 шт.
  • розмарин — 4 гілки
  • маслинова олія — 4 ст.л.
  • часник — 10 зубків
  • насіння фенхелю — 0,5 ст.л.
  • кмин — 2 ст.л.
  • паприка — 2 ст.л.
  • коріандр — 2 ст.л.
  • сіль

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Покрокова інструкція

  1. Приготування гарячого з телятини до Нового року розпочніть із заготівлі маринаду. Два апельсини розріжте на 8 частин. Цибулю нарубаєте півкільцями. Зубки часнику переріжте навпіл. Викладіть підготовлені інгредієнти в глибоку миску разом з гілками розмарину. Додайте маслинову олію.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  2. Ретельно перемішайте компоненти для маринаду. Занурте всередину телятину, злегка помасажуйте її і залиште в прохолодному місці на декілька годин. Тим часом займіться іншими інгредієнтами. Приміром, обсмажте зерна коріандру на чистій сковороді.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  3. Сухі спеції і прянощі (коріандр, насіння фенхелю, кмин) змішайте і обробіть в кофемолці або кухонному комбайні. До порошкоподібної суміші, що вийшла, додайте сіль і мелену паприку. Ретельно перемішайте місткій чаші.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  4. Через декілька годин вийміть ємність з телятиною з холодильника. Дістаньте шматки м’яса з маринаду, злегка просушіть паперовим рушником. Використані в маринуванні апельсини викидати не обов’язково. Відставте їх убік.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  5. Телячу відбивну обваляйте в прянощах так, щоб увесь шматок був щільно покритий порошком. Так само обробіть інші три шматки. Кісточку можна не опускати в спеції.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  6. Акуратно обсмажте шматки телятини на сковороде-гриль. Тривалість і температура для жаріння має бути такою, щоб м’ясо приготувалося зовні, але залишилося неготовим усередині.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  7. Перекладіть відбивні на деко, побризкайте соком апельсинів, використаних в маринаді. Досмажуйте м’ясо в духовці при 180С до повної готовності.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  8. Готову телятину на кісточках викладіть на презентаційну тарілку. Полийте декількома краплями маслинової олії (для гланцевості), прикрасьте гілочкою розмарину і часточками апельсина. Подавайте нове цікаве блюдо з телятини на Новий рік гарячим!

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Традиційне друге блюдо на Новий рік «Качка в апельсинах»

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Східні гороскопи настійно рекомендують обійтися на Новий 2017 рік без курячого м’яса в меню. Такий необачний крок напевно засмутить Вогняного Півня. Інша річ — качка, гусак або індичка. Соковитий птах, запечений з кисло-солодкими апельсинами під цитрусовим соусом, прикрасить новорічний стіл і викличе у гостей звірячий апетит одним лише своїм ароматом. Попри те, що багато хазяйок не ризикують братися за тверду і жилаву тушку качки, процес її приготування набагато простіше, ніж здавалося б на перший погляд.
Досить підібрати якісні інгредієнти для другого блюда на Новий рік і наслідувати усі покрокові рекомендації традиційного рецепту «Качки в апельсинах».

Необхідні інгредієнти

  • тушка качки — 2 кг
  • цибулина — 1 шт.
  • селера коренева — 0,5 шт.
  • великі апельсини — 5 шт.
  • морквина — 1 шт.
  • пряні трави
  • сіль і перець
  • рослинна олія
  • сік половини лимона

Для соусу:

  • оцет яблучний — 2 ст.л.
  • цукор — 1 ст.
  • апельсин — 2 шт.
  • вода
  • мелений перець

Покрокова інструкція

  1. Цілісну тушку качки гарненько промийте, потім просушіть паперовими рушниками. Натріть птаха зовні і усередині пряними травами і дрібною сіллю. Залиште качку в холодильнику на 12-18 годин.
  2. По закінченню часу вийміть качку, обріжте шию і крила. По усій поверхні тушки проткніть шкіру товстою вилкою.
  3. Насадіть птаха на банку, встановіть в каструлю з водою. У воду опустите цілу цибулину, морквину, половину селери. Томіть качку на водяній бані під фольгою не менше 30 хвилин.
  4. Для приготування соусу зніміть цедру з двох апельсинів, видавіть сік. Цукор з невеликою кількістю води варите на слабкому вогні до розчинення. Додайте яблучний оцет, мелений перець, сік апельсина і цедру. Продовжуйте варити соус до загуснення.
  5. Підготовлену качку укладете на деко, усередині заповните птаха часточками апельсина. Зв’яжіть ниткою лапи і обмотайте кінці фольгою, щоб не підгоріли. Полийте тушку невеликою кількістю олії з лимонним соком. Додайте на денце деко трішки води або бульйону.
  6. Духову шафу нагрівайте до 180С. Запікайте качку по 25-30 хвилин з кожного боку. Час від часу підливайте в деко бульйон. Майже готового птаха щедро полийте соусом і запікайте ще 10 хв при 200С.
  7. Зажарену качку в апельсинах вийміть з духовки, залиште на деку на 10-15 хвилин, а потім подайте на Новий рік в якості традиційного другого блюда.

Гаряче з баранини на Новий 2017 рік Вогняного Півня — покроковий рецепт з фото

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Баранина — нелегкий експеримент навіть для досвідченої хазяйки. Але для того, щоб нагодувати свою сім’ю приголомшливим делікатесом в Новий рік, можна впоратися з будь-якими складнощами. Щоб уникнути характерного запаху м’яса, краще вибирати корейку ягняти «молочної» зрілості. Якщо тварина була старша, варто видалити увесь жир і замаринувати м’якуш в суміші зиры, кмину, хмели-сунели. А для того, щоб гарячіше з баранини на Новий рік 2017 вийшло м’яким і соковитим, м’ясо не рекомендується висмажувати до сухості.
Якщо при проколі зсередини вступає рожевий сік, баранина готова.

Необхідні інгредієнти

  • бараняча корейка — 1 кг
  • капуста червонокачанна — 0,5 шт.
  • яблука кисло-солодкі — 2 шт.
  • Цибуля біла — 3 шт.
  • ягоди ожини або смородини — 100 г
  • червоне вино — 2 ст.
  • сіль і перець
  • борошно — 2 ст.
  • яйця — 2 шт.
  • сир вершковий — 200 г
  • зелень
  • олія рослинна — 100 мл
  • вода

Покрокова інструкція

  1. Почніть приготування гарячого блюда з баранини на Новий 2017 рік з підготовки овочевої подушки. Білі цибулини очистите і нарубаєте півкільцями.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  2. У глибоку каструлю викладіть цибульну масу, залийте частиною рослинної олії. Додайте в ємність 1 ст. вина і спеції за смаком.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  3. Червонокачанну капусту нашаткуйте, викладіть в каструлю до цибульної маси. Туди ж відправте очищені і дрібно нарізані кисло-солодкі яблука, ягоди смородини або ожини. Залиште овочі на 1 доби для маринування.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  4. У окремій посудині приготуйте тісто для смажених пиріжків. Змішайте борошно, яйце, воду, рослинну олію, сіль і щіпку цукру. Тісто має бути щільним і пружним.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  5. Вершковий сир змішайте з мілкопорізанною зеленню. Зліпіть декілька невеликих пиріжків. Обсмажте їх на рослинній олії до утворення хрусткої скориночки.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  6. Баранячу корейку обваляйте в солі і спеціях. Обсмажте м’ясо на суміші рослинної олії і вина. Промариновану капусту протушкуєте на повільному вогні до напівготовності.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  7. Готове злегка захололе м’ясо зніміть із сковороди і наріжте шматами в 1-2 см завтовшки.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  8. На порційні тарілочки викладете подушку з тушкованих овочів. Згори покладіть 2 маленькі пиріжки з вершковим сиром і декілька скибочок баранячої корейки. Подавайте гаряче блюдо на новий 2017 рік Вогняного Півня з гірчичним соусом.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Незвичайне гаряче з лосося на Новий 2017 рік Півня

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Якщо ви хочете подати до новорічного столу щось витончене, смачне, але не занадто банальне, вас обов’язково виручить королівська риба — сьомга. Стейк з ніжного лосося, обсмажений в ароматній олії з пікантними травами, — справжня «родзинка» серед великої кількості всякої смакоти. Незвичайне гаряче блюдо з риби на Новий 2017 рік залишить гостей в щонайповнішому захваті і порадує Півня стійкими ароматами пряних трав.

Необхідні інгредієнти

  • стейк сьомги — 6 шт.
  • біле вино сухе — 150 мл
  • маслинова олія — 6 ст.л.
  • сіль і перець
  • розмарин
  • чебрець
  • кінза

Покрокова інструкція

  1. Стейки сьомги акуратно промийте холодною водою. Просушіть рибу паперовими рушниками, натріть сіллю і спеціями.
  2. На великому вогні розжарите сковороду з маслиновою олією.
  3. У гарячу олію викладете стейки. Обсмажте 1 хвилину на першій стогоні і 45 секунд на другій стороні. Стежте, щоб не встигла утворитися зажарена шкірочка.
  4. Влийте в сковороду біле вино. Щільно накрийте кришкою і тушкуйте рибку на найменшому вогні 5-6 хвилин. При такому способі обробки стейк сьомги вийде неймовірно соковитим і ніжним.
  5. Щоб риба дійшла до повної готовності, залиште стейки на сковороді ще на 3-5 хвилин, прибравши заздалегідь з вогню. Потім викладете незвичайне гаряче новорічне блюдо на плоску тарілку, доповните улюбленим соусом і свіжими овочами.

Гаряче блюдо з морепродуктів на Новий рік 2017 — простий і смачний рецепт з фото

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Паста на овочі і морепродукти по праву зважає найпростішим, смачнішим і, звичайно ж, швидшим гарячим блюдом на Новий рік 2017. Для обжарювання креветок, мідій і інших ласощів потрібні лічені хвилини. А відварювання домашніх спагеті і зовсім дріб’язкова справа. Але для того, щоб страва була в усіх планах завершеною, доведеться потрудитися над соусом. У зимову пору оптимальним варіантом стане густа вершкова заправка з сиром, спеціями або зеленню.

Необхідні інгредієнти

  • борошно — 1,5 ст.
  • яйця курячі — 3 шт.
  • вершкове масло
  • кабачки — 1 шт.
  • помідори — 3 шт.
  • петрушки зелень — 1 пучок
  • часник — 4 зубки
  • мідії — 10 шт.
  • морська сіль
  • маслинова олія — 6 ст.л.
  • суха орегано

Покрокова інструкція

  1. Почніть приготування гарячого новорічного блюда з морепродуктів з підготовки пасти. Борошно змішайте з яйцями, вимісіть щільне еластичне тісто.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  2. Розкотіть тісто для пасти в тонкий рівний пласт. Використовуючи спеціальний верстат або гострий ніж, прорізайте пласт тіста на стрічки.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  3. На розжареній сковороді в рослинній олії обсмажте часник і заздалегідь проварені мідії.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  4. У ту ж посудину викладете нарізаний соломкою кабачок і рубані томати. Протушкуйте всі разом пару хвилин.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  5. Пасту проваріть в підсоленій воді до напівготовності. Суміш в сковороді приправте морською сіллю і сухим орігано.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  6. У сковорідку до заправки викладете проварену пасту. Перемішайте усі компоненти. Додайте трохи вершкового масла для пом’якшення смаку.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  7. У глибоку тарілку викладете щипцями пасту. Згори розподілите соус з овочами і мідіями.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

  8. Подавайте просте і смачне гаряче блюдо з морепродуктів до новорічного столу гарячим, з часточкою лимона і гілочкою базиліку.

    shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Ще одно гаряче блюдо на Новий рік 2017:  рецепти з картинками

shcho-gotuvati-nove-i-tsikave-na-noviy-2017-rik-vognyanogo-pivnya

Пікантний свинячий рулет з ароматною начинкою з волоських горіхів — ще одно гаряче блюдо на Новий рік 2017. Соковите м’ясо з підсмаженою кірочкою
у поєднанні із спеціями і зеленню складає приголомшливу композицію. Приготуйте до новорічного столу цю апетитну страву по рецепту з картинками і відео, щоб уникнути випадкових помилок і отримати неперевершений результат.
Гаряче на Новий рік 2017 — важлива частина святкової трапези. Гості завжди з нетерпінням чекають другі блюда, щоб насолодиться чудовим смаком і оцінити кулінарні здібності хазяйки. З м’яса, з риби, з морепродуктів — будь-що гаряче на новорічному столі повинен відповідати концепції свята і задовольняти переваги Вогняного Півня. Використовуючи нашу колекцію покрокових рецептів з фото і картинками, ви напевно знайдете для себе найвдаліший варіант «коронної» страви.