Шарлотка з яблуками

Шарлотка з яблуками

Звичайно, якщо говорити строго, то цей пиріг зовсім навіть і не є шарлоткою в його класичному розумінні. Ця «шарлотка» народилася в Радянському Союзі і її готували школярки на уроках праці і дорослі господині, коли треба було утилізувати яблука або несподівано прийшли гості. У деяких радянських сім’ях це пиріг так і називався «Гість на порозі». Така назва пов’язана з винятковою легкістю приготування і складом використовуваних продуктів, які практично завжди є вдома. Незважаючи на простоту рецепта, в процесі приготування є деякі тонкощі, дотримуючись яких ви завжди отримаєте прекрасний результат!


Час приготування: 1 година
Порцій: 8
Калорійність: 275 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування шарлотки з яблуками

  • Яблука (160 г) 5 шт.
  • Вершкове масло 5 г
  • Цукор-пісок 210 г
  • Кориця мелена 1 ч.л.
  • Куряче яйце 4 шт.
  • Борошно пшеничне 180 г

Фото рецепт приготування шарлотки з яблуками

  1. Для шарлотки найкраще брати кислі і кисло-солодкі яблука, а можна змішувати різні сорти, тоді смак буде ще цікавіше. Яблука потрібно очистити від серцевини і нарізати кубиками. Не робіть цього заздалегідь, щоб яблука не потемніли.Фото рецепт приготування шарлотки з яблуками
  2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте цукром, щоб шарлотку легше було витягти з форми і у неї була смачна скоринка з усіх боків.змастіть вершковим маслом
  3. Викладіть яблука в підготовлену форму рівним шаром і присипте корицею.Викладіть яблука в підготовлену форму
  4. Тепер тісто. Ось тут саме головне. Щоб пиріг був пористим і повітряним, яйця треба дуже ретельно збити з цукром, тоді не знадобиться розпушувач. Добре збиті яйця повинні істотно посвітлять, загуснуть, а цукор практично розчинитися.Щоб пиріг був пористим
  5. Тепер підмісіть просіяне борошно і ще трохи збийте, але тут вже тільки для того, щоб тісто було однорідним.щоб тісто було однорідним
  6. Вилийте готове тісто на яблука.Вилийте готове тісто на яблука
  7. Розподіліть його зверху так, щоб воно покривало яблука. Коли пиріг буде пектися, частина яблук підніметься вище і розподілиться в тесті.Коли пиріг буде пектися
  8. Печіть пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною зубочисткою: з готового пирога вона витягується практично сухий.Печіть пиріг
  9. Готовому пирогові дати охолонути і подавайте, найкраще з чаєм.