Салати з червоною рибою: збираємо і оформляємо морську зірку

Салати з червоною рибою
Слабосолона і підкопчена сьомга, форель, лосось і страви з ними — це завжди одне з найбажаніших страв на будь-якому святковому столі. У цій статті ми розглянемо кілька варіантів приготування салатиків з цими видами риби та їх оформлення у вигляді морської зірки.


Слабосолона і підкопчена червона рибка відмінно поєднується з помідорами, огірками, солодким перцем, авокадо, цитрусовими, кукурудзою, морепродуктами, рисом, картоплею, салатної зеленню, сиром — загалом, число салатів, які можна приготувати з цією рибою просто величезне.

Якщо ви сумніваєтеся, не знаєте, який вибрати варіант, то сміливо зупиняйтеся на будь-якому, що вам сподобався: вже в чому можна не сумніватися точно, що в кожному разі салатик з червоною рибкою, та ще й красиво оформлений, дуже швидко «покине» ваш урочистий стіл, оскільки буде буквально нарозхват!

Ми розглянемо різну рецептуру і різні варіанти оформлення салатів з червоною рибою, об’єднаних однією концепцією — у вигляді морської зірки. Звичайно, запропоновані варіанти не відрізняються один від одного кардинально, але відмінності є в нюансах, познайомившись з якими, ви зможете вибрати свій варіант найбільш, що сподобався вам за оформленням.

Салат з кукурудзою, яйцем і лососем

 

Салат з кукурудзою, яйцем і лососем
Знадобиться:

  • 6 варених яєць;
  • 1 упаковка слабосоленого чи підкопченого лосося (сьомги чи форелі);
  • 1 баночка консервованої кукурудзи;
  • майонез за смаком;
  • зелень.

Як приготувати салат з лосося з яйцем і кукурудзою

Рибу нарізати некрупно, залишивши частину для оформлення салату, перемішати з рубаними вареними яйцями і половиною кукурудзи, заправивши майонезом. Викласти на плоске блюдо у формі морської зірки. Викласти поверх салату тонко нарізані пластики відкладеної риби, прикрасити кукурудзою і зеленню.

Рецептуру, запропоновану в цьому рецепті, можна доповнити рисом, зеленим горошком, огірком, кропом, гірчицею, оливковою олією або іншими продуктами за вашим смаком.

Салат із сьомги з сиром

 

Салат із сьомги з сиром
Знадобиться:

  • по 200г слабосоленої сьомги філе;
  • 200г помідорів чері;
  • 100г сиру (краще — пармезан);
  • 50г бальзамічного оцту;
  • 30г оливкової олії;
  • 1 пучок листя салату;
  • 0,5 лимона (сік).

Як приготувати салат з сьомги і сиру

Нарвати некрупно листя салату, нарізати філе риби некрупно, помідори розрізати на половинки, скропити все соком лимона і оливковим маслом, додати тертий сир, перемішати і 5 хв дати настоятися. Полити салат бальзамічним оцтом.

Оформити салат можна як на фото: замість кукурудзи як у минулому рецепті покласти кільця лимона, викласти таким же чином на салат рибу, а зверху злегка присипати її сиром і прикрасити зеленню.

Наступний рецепт передбачає оформлення в такому веселому варіанті, який сподобається і дорослим, і дітям.

Салат з лосося з мідіями і овочами «Весела морська зірка»

 

Салат з лосося з мідіями і овочами
Знадобиться:

  • 250г філе слабосоленого лосося зі шкірою;
  • 150г мідій;
  • по 2-3 гілочки петрушки і селери;
  • 2 огірки;
  • по 1 помідору;
  • зубчику часнику і пучку зеленого салату;
  • 2 ст.л. рослинного масла;
  • 1 ст.л. соєвого соусу;
  • маслини.

Як приготувати салат з лосося і мідій

Рибу нарізати некрупно, відклавши половину для оформлення. Промити мідії, полити їх соєвим соусом і рослинним маслом, на півгодини прибрати в холод, після чого півгодини в цьому ж соусі згасити. Соломкою нарізати огірок, часточками — помідор, подрібнити часник. З’єднати нарізану рибу, мідії, часник, помідор, огірки, перемішати. Викласти салат на блюдо у формі морської зірки. Прикрасити листям салату і маслинами як на фото. Очки і рот можна зробити з вареного яйця або майонезу.

Салат з лосося із яблуками, апельсинами і грибами

 

Салат з лосося із яблуками, апельсинами і грибами
Знадобиться:

  • 350г слабосоленого лосося;
  • 4 листа салату;
  • 3 огірка;
  • по 2 апельсина і яблука;
  • 1 помідор;
  • 5-6 ст.л. грибів маринованих;
  • майонез оливковий.

Як приготувати салат з лосося зі фруктами

Нарізати лосося тонкими скибочками, відкласти половину для оформлення, гриби, яблука і апельсини (очистити часточки від усіх плівок), огірки, помідори нарізати кубиками. З’єднати підготовлені інгредієнти, заправити майонезом, перемішати і викласти на плоске блюдо у формі зірки. Викласти зверху відкладену рибу. Прикрасити салат листям салату, лимоном і маслинами.

Салат з форелі із авокадо і креветками

Знадобиться:

  • 100г очищених креветок;
  • 2 гілочки кропу;
  • по 1 авокадо, лимону, зубчику часнику;
  • по 1/2 пучка зеленої цибулі;
  • склянки майонезу і ст.л. каперсів;
  • 2 ст.л. ікри червоної;
  • 1 ч.л. гірчиці;
  • форель холодного копчення.

Як приготувати салат з фореллю, креветками та авокадо

Очистити і дрібно нарізати часник, обсушити і дуже дрібно нарізати каперси, подрібнити кріп і зелена цибуля. Перемішати майонез з каперсами, часником, гірчицею і зеленню, покласти креветки, перемішати. Очистити авокадо, видалити кісточку, нарізати некрупно м’якоть, скропити її лимонним соком, перемішати з іншими інгредієнтами. Викласти салат на блюдо у вигляді зірки, оформити нарізаною тонко рибою, часточками лимона, маслинами, ікрою.

Салат із сьомги з пекінською капустою, грибами і редискою

Знадобиться:

  • 500г капусти пекінської;
  • 300г печериць;
  • 200г філе слабосоленої сьомги;
  • 50г редису;
  • 1 стебло цибулі-порею;
  • 2 ст.л. вершкового масла;
  • лимон, маслини, кунжут, сіль, зелень.

Як приготувати салат з сьомги і грибів

Дрібно нарізати рибу, частина відклавши для оформлення. Гриби крупно нарізати, нашаткувати капусту, нарізати соломкою редис. Дрібно нарізати порей, разом з грибами згасити 5 хв на вершковому маслі, покласти капусту, підсолити і до готовності загасити. Додати в суміш рибу, викласти салат на блюдо у формі зірки. Прикрасити відкладеними шматочками риби, лимоном, кунжутом, маслинами.

Ще два варіанти оформлення салату у формі морської зірки

аріанти оформлення салату у формі морської зірки

Приготувавши такий гарний салатик можна сміливо розраховувати на диво гостей і масу компліментів, не бійтеся експериментувати!