Салати для святкового столу з рибою

Салати для святкового столу з рибою

Салати з рибою для святкового столу від нашого сайту! Представляємо смачні і корисні рибні салати. Смак таких салатів може бути абсолютно різним у залежності від використовуваної риби та інших інгредієнтів. Калорійність готових салатів залежить від того, яка саме риба входить до їх складу, наприклад, якщо використовувати тріску, то салат на святковий стіл вийде легким, якщо ж використовувати сьомгу, готова страва вийде більш ситною.

У різних сортах риби містяться найцінніші речовини, такі як ненасичені жирні кислоти, легкозасвоюваний білок, фосфор, вітаміни А, В і D.

Рибний салат з копченого лосося

Інгредієнти для приготування рибного салату з копченого лосося:

  • 3 помідори черрі
  • Листя салату
  • 130 грам сиру
  • 100 грам філе копченого лосося
  • 3 ложки домашнього майонезу з додаванням соєвого соусу
  • 1 яйце

Рецепт приготування рибного салату з копченого лосося:

  1. Кілька разів промийте листя салату, трохи обсушити і викладіть на блюдо. Відваріть яйце, натріть на тертці на листя салату. Зверху необхідно натерти сир.
  2. Поріжте шматочками копченого лосося і викладіть на салат, зверху викладіть порізані на часточки помідори, полийте майонезом і зверху потріть трохи сиру. Салат готовий!

Салат з картоплею і оселедцем для святкового столу

 

Салат з картоплею і оселедцем

Інгредієнти для приготування cалату з картоплею і оселедцем

  • 300 грам маринованого оселедця
  • 400 грам картоплі
  • 1 цибуля-шалот
  • Крес-салат

Для приготування заправки:

  • 1 ложка тертого хрону
  • пів ложки гірчиці
  • 15 грам яблучного оцту
  • Олія маслинова
  • Щіпку цукру

Фото рецепт приготування салату з оселедцем і картоплі

  1. Відваріть картоплю в шкірці до готовності і трохи остудіть.
  2. Для приготування заправки помістіть всі компоненти в глибоку ємність і перемішайте до утворення однорідної суміші.
  3. У салат піде три ложки масла оливкового, також в заправку можна додати щіпку цукру.
  4. Очистіть цибулю і дрібно поріжте.
  5. Маринований оселедець поріжте шматочками невеликого розміру.
  6. Очищену картоплю поріжте кубиками невеликого розміру, змішайте з подрібненою цибулею, шматочками оселедця і кропом.
  7. Листя салату полийте олією оливковою і перемішайте руками.
  8. Викладіть на плоске блюдо трохи крес -салату, а зверху суміш картоплі і оселедця, готовий салат прикрасьте будь-якою зеленню і скибочками риби.

Салат з сьомгою та овочами для святкового столу

 

Салат з сьомгою та овочами

Інгредієнти для приготування салату з сьомгою та овочами:

  1. 1 огірок
  2. 1 картопля
  3. 100 грам солоної сьомги
  4. Зелений салат
  5. 1 невелика цибулина
  6. Свіжий кріп
  7. 1 помідор

Для приготування заправки:

 

  • 2 ложки масла оливкового
  • 5 грам гірчиці
  • дві ложки лимонного соку

Фото рецепт приготування салату з сьомгою та овочами:

  1. Необхідно очистити одну цибулину і порізати її тонкими півкільцями, промийте холодною водою збризніть соком лимона. Огірки та помідори промийте і поріжте дрібним кубиком.
  2. Солону сьомгу необхідно також порізати дрібним кубиком. Відваріть картоплю і очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Всі підготовлені компоненти викладіть в глибокий салатник, після чого додайте дрібно порізану зелень.

Тепер давайте приготуємо заправку для салату з риби.

  1. В окремій посудині необхідно змішати масло оливкове, сік лимона, гірчицю, перець і сіль, в кінці додайте кілька грам цукру і перемішайте ложкою.
  2. Змішайте салат з маринованою цибулею, зверху полийте заправкою, знову перемішайте. Салат готовий!

 

Салат з горбушею і квасолею для святкового столу

Інгредієнти для приготування салату з горбушею і квасолею:

  • 200 грам консервованої горбуші
  • Половинка фіолетової цибулини
  • 2 ложки масла оливкового
  • 3 грами цукру
  • Зелений салат
  • 2 ложки винного оцту
  • 200 грам консервованої квасолі
  • 2 помідори
  • 100 грам маслин без кісточок

Рецепт приготування салату з горбушею і квасолею:

  1. Очистіть цибулю і поріжте півкільцями, посипте прованськими травами, сіллю і полийте оцтом.
  2. Відставте цибулю в сторону маринуватися, а поки ви можете зайнятися іншими овочами.
  3. Поріжте скибочками помідори і злийте весь зайвий сік. І взагалі для цього салату краще використовувати помідори черрі.
  4. З горбуші видаліть всі кісточки і трохи подрібніть руками, щоб у вас могли вийти шматочки однакового розміру.
  5. Поріжте свіжий салат, кілька гілочок базиліка і зелену цибулю.
  6. Тепер потрібно приготувати заправку, для цього потрібно змішати оцет і олію оливкову, посолити за смаком.
  7. У соус додати трохи цукру і прованські трави.
  8. Викладіть на блюдо подрібнений салат, трохи зеленої цибулі і базилік.
  9. Потім потрібно викласти консервовану квасолю і трохи перемішати руками.
  10. Викладіть зверху шматочки риби, зелену цибулю і маслини.
  11. Салат з рибою для святкового столу прикрасьте маринованою цибулею і полийте невеликою кількістю заправки.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!