Салат з яловичим язиком

Шукаєте рецепт нового салату? Спробуйте цей дуже смачний м’ясний салат. У ньому поєднуються яловичий язик, куряче м’ясо, шинка, гриби і бальзамічна заправка. Час, витрачений на його приготування, дійсно вартий того! Я впевнена, що салат буде з’їдений в один присід.

Кількість порцій: 6
Підготовка: 30 хв
Приготування: 2 години, 30 хв

Інгредієнти для приготування салату з яловичим язиком

  • половина яловичого язика
  • шинка 230 грам
  • половина курячої грудки
  • гриби 230 грам (консервовані, я використовувала шампіньйони)
  • бальзамічна заправка (balsamic vinaigrette, можна замінити на: 3 / 4 частини оливкової олії до 1/ 4 частини бальзамічного оцту, додати трохи чорного меленого перцю)
  • чорний перець 5 (горошком)
  • три лаврових листів
  • сіль

Фото рецепт приготування салату з яловичим язиком

  1. Обмити м’ясо, покласти в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогонь до легкого кипіння і готувати 40 хвилин. Дати охолонути.
  2. Ретельно промити язик і покласти його в каструлю з холодною водою (щоб покривала язик). Додати горошини перцю, лавровий лист і сіль (я також додала декілька маленьких морквин, цибулю і трохи кропу, але це необов’язково). Довести до кипіння і готувати на маленькому вогні 2,5 години. Дістати язик з води. Коли він трохи охолов, очистити від шкіри (якщо відразу покласти мову під холодну воду — то очищати його буде легше).Ретельно промити язик
  3. Нарізати язик на шматочки товщиною 5-6 мм, а потім на тонкі смужки.Нарізати язик на шматочки
  4. Нарізати шинку тонкими смужками (як і язика).Нарізати шинку тонкими смужками
  5. Смужками нарізати гриби.Смужками нарізати гриби
  6. Порвати куряче філе на тонкі смужки.
  7. У великій мисці змішати яловичий язик, курку, шинку і гриби. Поставити в холодильник. Заправити бальзамічної заправкою перед подачею.змішати яловичий язик