Салат з сочевиці із копченою рибою

Салат з сочевиці із копченою рибою
Мені подарували вельми цікаву книгу європейської кулінарії і цей салат саме звідти. Я перший раз пробувала сочевицю і не розчарувалася. Салат з кисло-копченим смаком — вельми несподівано, але приємно!


Час приготування: 1 година
Порцій: 6
Калорійність: 332 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування салату з сочевиці із копченою рибою

  • Сочевиця зелена 200 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Морква 150 гр
  • Селера стеблова 50 гр
  • Рослинна олія 90 мл
  • Оцет бальзамічний 1 мл
  • Сіль 1/2 чайної л.
  • Перець чорний мелений 1/2 чайної л.
  • Петрушка 70 гр
  • Хрін кореневий 5 гр
  • Палтус 150 гр
  • Пікша 130 гр
  • Оселедець 100 гр
  • Салат зелений 300 гр

Фото рецепт приготування салату з сочевиці із копченою рибою

  1. Відварити сочевицю в киплячій воді за схемою, яка написана на упаковці.
  2. Цибулю, моркву і селеру очистити, і обсмажити в киплячій рослинній олії.рецепт приготування салату з сочевиці із копченою рибою
  3. Готову пасировку приправити сіллю і перцем, додати бальзамічний оцет.пасировку приправити сіллю
  4. Нарізати зелень.Нарізати зелень
  5. Змішати зелень і овочі з сочевицею.
  6. Натерти хрін на дрібній тертці.Натерти хрін
  7. Змішати білий винний оцет, хрін, сіль, перець і рослинне масло (60мл).Змішати білий винний оцет
  8. Додати цей соус в сочевицю і все добре перемішати.Додати цей соус в сочевицю
  9. Копчену рибу відокремити від кістки і нашаткувати. Рибу потрібно 3 -х сортів, я використовувала холодного копчення, але тут на любителя.Копчену рибу відокремити від кістки
  10. Салат очистити, вимити і дати стекти. Руками його порвати і розкласти на 4 тарілки або в одну загальну.Салат очистити
  11. Зверху салату покласти сочевичний салат і зверху рибу.
  12. Посипати петрушкою.
...