Салат з рожевих помідорів з бринзою

Салат з рожевих помідорів з бринзою

При уявній простоті цей салат володіє дивно гармонійним поєднанням смаків. Найголовніше в цьому салаті — якісні продукти: справжня болгарська бринза і натуральні стиглі помідори. Готуйте його влітку, в сезон помідорів, тоді він вийде просто чарівним. У Болгарії такий салат роблять в різних варіаціях, наприклад, ріжуть бринзу шматочками і змішують з помідорами і іншими інгредієнтами.

Ще бринзу труть на дрібній тертці і рясно посипають нею помідори, в результаті чого вона з’єднується з помідорним соком і виходить своєрідний смачний соус.

Час приготування: 5 хвилин
Порцій: 2
Калорійність: 413 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування салату з рожевих помідорів з бринзою

  • Помідори рожеві 300 гр
  • Болгарська бринза 120 гр
  • Петрушка 5 гр
  • Маслини з кісточкою 60 гр
  • Оливкова олія холодного віджиму 40 мл

Фото рецепт приготування салату з рожевих помідорів з бринзою

  1. Помідори очистіть від серцевини і наріжте часточками.Фото рецепт приготування салату з рожевих помідорів з бринзою
  2. На широкій тарілці розкладіть часточки помідорів по колу, в середину покладіть шматочки бринзи.розкладіть часточки помідорів по колу
  3. Листя петрушки покладіть поверх помідорів та бринзи.Листя петрушки покладіть поверх помідорів
  4. На вільні місця помістіть маслини. Ідеально, якщо маслини будуть з кісточками і не з консервної банки, а зі справжнього бочкового розсолу. Трохи полийте салат нерафінованою оливковою олією і подавайте.