Салат з куркою і грибами

Куряче філе, гриби, помідори, салатні листи і сир — основні складові цього свіжого і ситного салату. Можна подавати як основну страву.

Кількість порцій: 4
Підготовка: 15 хв
Приготування: 50 хв

Інгредієнти для приготування салату з куркою і грибами

  • куряча грудка 2 (половинки, без шкіри і без кісток)
  • салат 1 пучок (Ромен, він же romaine lettuce)
  • помідори чері 2 склянки
  • гриби 170 грам (я використовувала портобелло)
  • оливкова олія півтори столові ложки
  • майонез пів склянки
  • сметана третина склянки
  • лимонний сік одна чайна ложка
  • часниковий порошок щіпка
  • цибульний порошок щіпка
  • Італійська приправа чверть чайної ложки
  • молоко 2 столові ложки (або вершків, менше або більше в залежності від бажаної консистенції)
  • сіль
  • перець

Фото рецепт приготування салату з куркою і грибами

  1. Промити і обсушити курку. Покласти в каструлю з холодною водою (щоб вода покривала курку). Закип’ятити, прикрутити вогонь і готувати 40 хвилин. ( Або можна підсмажити на сковороді по хвилин 5 на сторону). Остудити. Порвати куряче філе руками на тонкі смужки, або порізати.
  2. У сковороді на середньому вогні розігріти оливкове масло, додати гриби і готувати 3-5 хвилин. Дати охолонути.рецепт приготування салату з куркою і грибами
  3. Порвати на шматочки салат.
  4. В окремій мисці змішати майонез, сметану, часниковий порошок і цибульний порошок. Добре перемішати, додаючи молоко або вершки. Спробувати і якщо необхідно додати спецій.
  5. Розкласти салатні шматочки між 4 тарілками. Покласти курку і гриби на салат. Додати помідори і тертий сир.Розкласти салатні шматочки
  6. Кожну порцію полити заправкою і подавати.