Салат з курчам і авокадо під м’ятним соусом

Салат з курчам і авокадо під м'ятним соусом

Абсолютно весняний, найсвіжіший і неймовірно ароматний! Я вчора вдало купила на ринку дивну м’яту, красиву і пахучу і, звичайно ж, відразу придумала, що з неї створити 🙂
Для початку нам потрібна м’ята. У мене ось така, невеликий пучок, нам потрібно кілька гілочок. У нарізаному вигляді близько двох столових ложок.

Порцій: 2
Калорійність: 241 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування салату з курчам і авокадо під м’ятним соусом

  • Куряче філе 70 гр
  • Оцет винний 20 мл
  • Мед 16 гр
  •  Яблука 160 гр
  • Авокадо 1 шт.
  • Лимонний сік 10 мл
  • Йогурт натуральний 40 мл
  • Оливкова олія холодного віджиму 17 мл
  • М’ята свіжа 23 гр

Фото рецепт приготування салату з курчам і авокадо під м’ятним соусом

  1. Далі маринуємо курча. Підійде і біле і червоне філе. У мене червоне. Я його надрізаю неглибоко, хрест на хрест з обох сторін, щоб маринад краще просочив м’ясо. Для маринаду на один шматочок курки потрібно одну чайну ложку меду і одну чайну ложку винного оцту.Далі маринуємо курча
  2. Для початку нам потрібна м’ята. У мене ось така, невеликий пучок, нам потрібно кілька гілочок. У нарізаному вигляді близько двох столових ложок.Фото рецепт приготування салату з курчам
  3. Нарізаємо довільно авокадо і яблуко, скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніли.Нарізаємо довільно авокадо
  4. Тепер обсмажуємо м’ясо, при обсмажуванні трохи солимо, перчимо і відставляємо в сторону трохи охолонути. І робимо власне м’ятний соус: змішуємо йогурт 3 стл + оливкова олія 1 стл + мед 1 чл + винний оцет 2 чл + нарізана м’ята 2 стл.Тепер обсмажуємо м'ясо
  5. Залишилося зібрати салат: викладаємо на блюдо салатні листя, щедро поливаємо їх м’ятним соусом, потім додаємо яблука, авокадо і м’ясо, нарізане на шматочки. Побризкаємо всю цю пишність оливковою олією і посипаємо листочками м’яти.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!