Салат з корейською морквою

Багато національні кухні інших народів світу вносять корективи і в наші традиції, збагачуючи наше меню новими смаками. Так і салат із корейської морквою, зберігаючи наші традиції смакових поєднань продуктів, стає новою пікантною стравою зі своєю родзинкою. Нескінченна кількість варіантів, які пропонує сучасна кулінарія, дає широку можливість вибору за смаковими уподобаннями.

Салат з корейською морквою
Особливий смак салатів з морквою по-корейськи заснований на контрастності смаків — пікантного і гострого морквини і м’якого — інших компонентів. Таким чином, якщо у звичній салатній композиції ви хочете відчути гостру і пряну ноту, то сміливо вносите в рецептуру корейську моркву. Давайте розглянемо рецептуру декількох салатів і ви, базуючись на них, можете творити власні закуски.

Салат «Їжачок» з корейською морквою

Інгредієнти

  • Морква корейська — 400 — 450 г
  • Чорний перець горошком, свіжозмелений — чверть ч. л.
  • Куряче філе — 1 шт.
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Маслини без кісточок — 1 банка
  • Сіль — за смаком
  • Майонез для заправки — скільки знадобитися
  • Зелень петрушки для прикраси

Приготування
Цей чудовий салатик має багатошарову конструкцію, а з однією з сторін блюда ми формуємо гостроносую мордочку їжачка. Звідси і назва.

  1. Моркву по-корейськи кладемо в сито і даємо маринаду і соку стекти, щоб наш багатошаровий салат тримав форму.
  2. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, після остигання нарізаємо тонкими смужками або розриваємо руками на волокна. Салат «Їжачок» з корейською морквою
  3. Печериці нарізаємо великими пластинами і обсмажуємо в мінімальній кількості олії на сильному вогні. Кілька грибочків підрум’яннюєм цілими (для прикрашання). Приправляємо перцем і сіллю.
  4. Маслини нарізаємо кружальцями або скибочками.
  5. Яйця відварюємо і ріжемо соломкою або подрібнюємо на крупній стороні терки, а сир твердих сортів — на сирній стороні.
  6. Дно плоского блюда покриваємо першим шаром — куркою, і змащуємо його майонезом. Ложкою формуємо пласт злегка довгастої форми. Це буде «тіло» нашого їжачка.
  7. Другим шаром, як гарнір до курки, йдуть гриби. За рецептом їх теж слід промазати майонезом, а можна просто залишити як є. Зверху печериці покриваємо шаром маслин, попередньо змішавши їх з майонезом.
  8. Яйця теж змішуємо з майонезній заправкою і сіллю і викладаємо на маслини.
  9. Всю цю багатошарову конструкцію ложкою потрібно загострити з одного кінця, формуючи гострий носик їжачка. Закінчивши з формою мордочки, змішуємо 2/3 кількості тертого сиру з майонезом і викладаємо на яєчний пласт, не покриваючи ним область мордочки.
  10. На сир з майонезом красивими рудими хвилями кладемо корейську моркву.
  11. Область планованої мордочки їжачка не покриваємо. Закриваючи долонею морквину, сухим посипаємо сиром мордочку (з майонезом вона «попливе»).
  12. Прикрашаємо салат «голками» з маслин, колечка маслин вставляємо замість очей їжачка, цілу маслину — як носика. На голки кладемо цілі гриби, а вільну площу блюда покриваємо листочками петрушки, які у нас будуть імітувати траву в лісі.

Це дуже ефектне зовні закусочне блюдо на будь-якому столі — завжди в центрі уваги! До того ж, салат «Їжачок» з корейською морквою нескладно готується, а смакові поєднання його компонентів роблять його дуже вишуканим.

з корейською морквою нескладно готується

Порада

  • Смажені гриби печериці у цьому багатошаровому салаті можна замінити маринованими опеньками або ж печерицями.
  • Якщо відварне філе набридло, то смак салату тільки виграє від його заміни на копчені курячі стегенця.
  • Якщо немає часу возитися з багатошаровою стравою, можна змішати всі інгредієнти, крім корейської моркви та частини сиру для мордочки. І викласти його у формі тільця тварини.

Тепер давайте розглянемо найпопулярніші варіанти салатів з використанням моркви по-корейськи, ваш «досвідчений» погляд обов’язково щось вибере для різноманітності сімейного меню.

Салат з корейською морквою і крабовими паличками

Варіант № 1

Інгредієнти: корейська морквина — 200 г; крабові палички — 240 г; яйця курячі варені — 4 шт.; твердий сир — 100 г; часник — 2-3 зубчики; сіль, майонез та зелень — за смаком.

Варіант № 2

Інгредієнти: корейська морква — 300 г; крабові палички — упаковка 240 г; консервована солодка кукурудза — половина банки; яйця варені круто — 3 шт.; огірок свіжий — 1 шт; майонез для заправки.

Корейська морквина відмінно гармонує з будь-якими овочами, а особливо з пекінської і цвітною капустою (відвареною), свіжими і солоними огірками, буряком. Для пікантності не заправляйте овочеву суміш майонезом, а заправляти сумішшю оливкової олії, лимонного соку і соєвого соусу.
Салат з корейською морквою доречно подати до будь-якого столу — її гарний помаранчевий колір збуджує апетит і робить «теплим» навіть рядову вечерю! А варіантів стільки ж, скільки і продуктів!