Салат з консервованим тунцем

Салат з консервованим тунцем

Більшість заготовлених про запас продуктів втрачають масу корисних і смакових властивостей ще в процесі термічної обробки. Однак це не відноситься до смачного і корисного консервованого тунця, салат з якого може стати коронною стравою на святковому столі. Асортимент продуктів і оригінальність рецептури можуть по праву вважатися основними умовами в створенні кулінарних шедеврів.

Історія співіснування людини і тунця нараховує багато тисячоліть. В еру палеоліту древні люди використовували в їжу цих величезних риб і вірили, що поїдаючи темно-червоне м’ясо, вони набувають незвичайну силу, здоров’я і довгу молодість.

Іспанці ж понад три тисячі років тому освоїли ловлю тунця, встановлюючи пастки на шляху їх міграції. Спочатку рибу намагалися засолювати, однак приготований за таким рецептом тунець не підлягав тривалому зберіганню. І лише до 19 століттю іспанські  умільці відкрили новітню технологію консервування улюбленої «блакитний риби», і треба сказати ці порційні баночки припали до смаку місцевій громаді, і понині консервований тунець залишається найпопулярнішим продуктом в Іспанії, і в багатьох інших регіонах.

Варто відзначити, що консервований тунець є тим рідкісним продуктом, який здатний зберігати практично всі свої корисні якості, незважаючи на обробку при високих температурах. Саме тому використання консервів з цієї риби для готування стане запорукою не тільки смачної, але й корисної страви. Крім того, рецептів салатів з консервованим тунцем так багато, що ви зможете щодня радувати домашніх чимось новеньким з користю для здоров’я всієї родини.

Салат з консервованого тунця з рисом

 

Салат з консервованого тунця з рисом

інгредієнти

  • Рис відварний — півсклянки
  • Тунець консервований — 1 баночка
  • Огірок маринований — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — одна головка
  • Яйце куряче відварне — 1 шт.
  • Майонез або соус «тар-тар» — для заправки
  • Улюблена зелень — кілька гілочок
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець — за смаком

Приготування салату з консервованого тунця та рису

Даний салатик неймовірно смачний і по праву може розраховувати стати головним блюдом у вашому сімейному меню.

  1. Тунця викладаємо на плоску тарілочку і розминаємо виделкою, після чого відправляємо його в глибоку тарілку, де у нас будуть змішуватися всі інгредієнти.
  2. Туди ж висипаємо відварений рис, подрібнені відварені яйця, нашатковані огірок, цибулю і зелень.
  3. Заправляємо наш салат соусом, додаємо за смаком перець, сіль і перемішуємо.
  4. Виклавши наш готовий салат в гарний посуд, можна прикрасити його парою скибочками лимона і гілочкою фіолетового базиліка.

Гострий салат з тунцем

 

Гострий салат з тунцем

інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста червона — одна головка
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Салат листовий або пекінська капуста — 50 гр (3-4 листочка)
  • Тунець консервований —  1 баночка
  • Кукурудза консервована — одна баночка
  • Фета або бринза — 250 г
  • Яйце куряче відварне — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Приправи — улюблені

Приготування гострого салату з тунцем

Для любителів гостренького пропонується наступний рецепт з консервованим тунцем.

  1. Цибулю-ріпку нарізаємо тонкими чверть кільцями, перчик — соломкою, а помідори — брусочками. Сир і яйце слід подрібнити кубиками і змішати з нашаткованими овочами.
  2. Туди ж відправляємо кукурудзу і разім’яте м’ясо тунця.
  3. В якості заправки використовуємо олію з рибних консервів. Оскільки ця рідина має деяку кількість солі, спочатку перемішайте салат, спробуйте і підсолити за смаком, а також присмачите за бажанням приправами.

Перечитавши заявлені компоненти, у вас може виникнути питання, щодо пекінської капусти. Ні, ми нічого не забули, вона нам знадобиться для оформлення блюда.

Листя салату розкладіть по краях тарілки, в центр викладіть салат, прикрасьте томатної трояндочкою. Якщо мистецтво карвінгу вам ще не доступно, тобто один легкий і досить симпатичний метод прикраси салату. Для цього потрібно взяти болгарський перець червоний, жовтий, зелений та оранжевий. Нарізавши їх дрібними кубиками, ми отримуємо якусь подобу кольорової мозаїки, посипавши зверху на салат яку, страва набуває яскравого святкового вигляду.

Часниковий салат з консервованим тунцем

 

Часниковий салат з консервованим тунцем

інгредієнти

  • Картопля — 2-3 бульби
  • Цибуля ріпчаста — половина цибулини
  • Часник — пара зубків
  • Морква — 3 коренеплоди
  • Кукурудза консервована — 1 банка (250 гр)
  • Тунець консервований —  1 баночка
  • Кріп (зелень) — для прикраси
  • Цибуля зелена — для прикраси
  • Яблуко — 1 шт. середнього розміру
  • Майонез — для заправки
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець свіжозмелений — за смаком

Приготування часникового салату з консервованим тунцем

Рецепт цього салату обіцяє стати ходовим в кулінарних записах ваших подружок. Продукти для його приготування напевно є в кожному домі, і не потрібно буде стрімголов мчати в супермодні магазини в пошуках якогось заморського фрукта-овоча, які останнім часом стало так модно приписувати до різних рецептів.  Щодо цього салатику можна з легкою душею заявити : «Все геніальне — просто»!

  1. Засукавши рукава і начепивши фартух, приступаємо до кулінарного чаклунства.
  2. Картоплю і моркву заливаємо водою і відправляємо на вогонь варитися. В цей час дрібно шаткуємо цибулю, пропускаємо через прес часник.
  3. Розкриваємо консерви.  З кукурудзи просто зливаємо розсіл, тунця же витягаємо з банки і вилочкою розминаємо, відділяючи кісточки, якщо такі трапляються.
  4. Яблучко і відварні овочі очищаємо від шкірки, після чого в окремі тарілочки натираємо їх на крупній тертці.

Наш живильний салатик буде вистилатися пошарово.
1 шар: картопля + цибуля + часник +  трохи солі + майонез;
2 шар: развім’яте філе тунця;
3 шар: морква з невеликою кількістю майонезу і солі;
4 шар: яблуко + майонез;
5 заключний шар: кукурудза;

Після всього дійства салат слід відправити в холодильник на годину-дві, щоб просочився.  Прикрасити можна зеленню, або нарізаними кільцями оливок без кісточок.

Це цікаво!
Тунець чудово поєднується практично з будь-якими овочами, рисом, яйцями, сиром будь-якого сорту, з фруктів можна віддати перевагу кислим яблукам, авокадо або лимону. Для риби відмінній заправкою є соус «тар-тар», так що зверніть на нього увагу, не пошкодуєте.

Взагалі складання салатів з використанням консервованого тунця не така вже й складна задача. Включивши на повну потужність фантазію, ви легко зможете створити щось особливе, так сказати авторський рецепт.