Розсольник

Розсольник — страва російської кухні. Цей суп особливо славиться своїм незвичайним смаком, який досягається завдяки додаванню в нього солоних огірків і перловки (або рису). Насолоджуйтеся цим смачним рецептом від моєї подруги.

Кількість порцій: 8;
Підготовка: 10 хв;
Приготування: 1 годину, 15 хв;

Інгредієнти для приготування розсольника

  • вода 7 літрів
  • курячі стегенця 2 (або 700 гр яловичини)
  • цибулина 1 (середня, дрібно нарізана)
  • морква 1 (середня, дрібно нарізана або натерта на тертці)
  • картопля 4 (середній, очищений і нарізаний невеликими кубиками)
  • помідор 1 (очищений від шкірки, дрібно нарізаний або натертий на тертці)
  • солоний огірок 5 (середнього розміру, дрібно нарізані або натерті)
  • огірковий розсіл 2/ 3 чашки
  • перловка 3/ 4 чашки (або рису)
  • Одна столова ложка оливкової олії
  • сіль
  • перець
  • сметана одна столова ложка (та для подачі, близько однії столової ложки на порцію)

Фото інструкція приготування розсольника

  1. Кладемо курячі стегенця в каструлю та заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім збираємо піну, зменшуємо вогонь і варимо близько 50 хвилин.Кладемо курячі стегенця в каструлю
  2. Дістати стегенця і відкласти в сторону, щоб трохи охололи. Потім відокремлюємо м’ясо від кістки та нарізаємо маленькими шматками. Кладемо назад в каструлю.
  3. Підготувати овочі. Додати в бульйон картоплю і перловку.Підготувати овочі
  4. В окремій сковороді на середньому вогні розігріти оливкове масло. Обсмажити цибулю і моркву (приблизно 3 хвилини), потім додати солоні огірки і помідор. Вмішуємо одну столову ложку сметани і готуємо ще 3 хвилини.Обсмажити цибулю і моркву
  5. Перекласти цю суміш у каструлю з супом, додати огірковий розсіл та закип’ятити. Посолити і поперчити за своїм смаком. Прикрутити вогонь і готувати ще біля 10 хвилин, поки повністю не приготуються перловка і картопля.Посолити і поперчити за своїм смаком
  6. Подавати приблизно через 5-10 хвилин, додавши в кожну порцію по одній ст. л. сметани.

 

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!