Російські голубці

Російські голубці — це рулети з капусти начинені яловичим або свинячим фаршем, рисом, цибулею, морквою та часником, а потім тушковані в томатно-сметанному соусі. Приготування  російських голубців займає деякий час, але не викличе складнощів навіть у кулінарів початківців.

Кількість порцій: 9 голубців
Підготовка: 30 хв
Час приготування: 1 годину, 20 хв

Інгредієнти для приготування російських голубців

  • капуста ( 1 качан, для рецепту нам знадобляться 9 капустяних листків)
  • рис пів склянки
  • фарш пів кілограма (яловичого або свинячого, або суміші яловичого і свинячого)
  • 1 цибулина середнього розміру
  • часник 2 зубчики
  • морква 1
  • рослинна олія 1 столова ложка
  • сметана дві третини склянки (плюс додаткові 1-2 ложки сметани на порцію)
  • томатний соус 5 столових ложки (або кетчупу )
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування російських голубців з фото

  1. Промити ретельно рис. У невеликій каструльці на сильному вогні довести рис з водою до кипіння. Потім зменшити вогонь до середнього — маленького, накрити і варити, поки рис не буде м’яким і не вбере в себе воду, 20-25 хвилин. Дати рису злегка охолонути.
  2. Під час варіння рису, натерти на тертці моркву, дрібно порізати цибулю і часник.
  3. Вирізати серцевину капусти. Акуратно відокремити 9 листів.Рецепт приготування російських голубців
  4. Довести до кипіння велику каструлю з водою. Покласти у воду капустяне листя, варити 3 хвилини. Обсушити. (Можна також заморозити качан капусти і коли він розморозиться — листя легко відокремлюються і їх не потрібно варити)Покласти у воду капустяне листя
  5. У сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю та моркву протягом 5 хвилин.Обсмажити цибулю та моркву
  6. У великій мисці, з’єднати разом м’ясо, цибулю, моркву, часник і зварений рис. Посолити і поперчити суміш. Добре перемішати.Добре перемішати
  7. У капусти відрізати потовщену частину листя за допомогою тонкого ножа. Покласти однакову кількість м’ясної суміші на центр кожного аркуша. Загорнути край капусти поверх фаршу, на нього підвернути з двох сторін бічні частини, щоб начинка не випадала, і обернути верхньою частиною листка.Загорнути край капусти
  8. У середнього розміру мисці, змішати разом дві тритини склянки сметани, томатний соус і воду, використовуючи досить інгредієнтів, щоб покрити голубці.покрити голубці
  9. Помістити голубці у велику каструлю (або сотейник), полити томатно-сметанним соусом. Накрити і закип’ятити. Зменшити до маленького вогонь і тушкувати, накритими, близько 40 хвилин.Помістити голубці у велику каструлю
  10. Подавати російські голубці гарячими та зі сметаною.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!