Роли з тунцем і огірком

Роли з тунцем і огірком

Це один з найпростіших , але гармонійних видів ролів. З них добре починати вчитися готувати роли.

Час приготування : пів години
Порцій: 4
Калорійність: 252 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування ролів з тунцем і огірком

  • Рис для суші (японський , круглозерний) 200 гр
  • Оцет рисовий 30 мл
  • Тунець свіжий філе 120 гр
  • Огірки 200 гр
  • Водорості норі (великі аркуші ) 4 шт
  • Васабі півтори чайні ложки
  • Ікра летючої риби (тобіко ) 20 гр
  • Соєвий соус 80 мл
  • Імбир маринований 40 г

Фото рецепт приготування ролів з тунцем і огірком

  1. Рис промити , щоб вода, що стікає, стала прозорою. Залити рис чистою водою в пропорції приблизно 1:1,2 , довести до кипіння на великому вогні під кришкою , потім зменшити вогонь і варити 12 хвилин. Звертайте увагу на інструкцію , тому що сорти рису можуть відрізнятися.рецепт приготування ролів з тунцем і огірком
  2. Готовому рису дайте постояти трохи під кришкою , потім додайте оцтову приправу і перемішайте.Готовому рису дайте постояти
  3. Начинку для ролів наріжте довгими брусочками. Як правило , тунець для суші має дуже зручну довжину.Начинку для ролів наріжте довгими брусочками
  4. Лист норі (вистачить три чверті аркуша ) покладіть на килимок для ролів (макісу) , рис рівномірно розподіліть по водоростям , не доходячи близько 1,5 -2см до віддаленого краю. На середину рису нанесіть трохи васабі , потім покладіть начинку і згортайте рол від себе , притримуючи начинку вільною рукою.На середину рису нанесіть трохи васабі
  5. Отриманому ролу надайте круглу форму і розріжте спочатку навпіл , а потім кожну половинку ще на 3 шматки . Для нарізки необхідний гострий ніж , тоді проблем не буде.Отриманому ролу надайте круглу форму
...