Різотто з білими грибами і петрушкою

Різотто з білими грибами і петрушкою

Чудове різотто з вершковим смаком, доповненим запеченими білими грибами, ароматною петрушкою і легкою приємною кислинкою, створеної білим вином! Ось він — смак справжнього італійського літа.


Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 626 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування різотто з білими грибами і петрушкою

  • Білі гриби 300 гр
  • Вершкове масло 95 гр
  • Сіль дві третини чайної л.
  • Часник зубці 10 шт.
  • Оливкова олія 20 мл
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Рис Арбор 400 гр
  • Вино біле сухе (столове) 400 мл
  • Бульйон курячий 1250 мл
  • Петрушка 80 гр
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 180 гр
  • Лимони 1.5 шт.

Фото рецепт приготування різотто з білими грибами і петрушкою

  1. Крупно наріжте свіжі білі гриби і обсмажте їх на оливковій олії до утворення золотистої скоринки. Додайте до грибів половинки зубчиків часнику, вершкове масло і щіпку солі.Фото рецепт приготування різотто з білими грибами і петрушкою
  2. Запікайте гриби в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.Запікайте гриби в духовці
  3. Обсмажте на повільному вогні дрібно нарізану цибулю, часник і 1 невеликий стебло селери.Обсмажте на повільному вогні дрібно нарізану цибулю
  4. Всипте рис в сковороду і обсмажуйте на великому вогні кілька хвилин. Рис повинен стати напівпрозорим.Всипте рис в сковороду
  5. Влийте в сковороду біле вино.Влийте в сковороду біле вино
  6. Готуйте помішуючи, поки не випарується вино.поки не випарується вино
  7. Додайте ополоник бульйону і готуйте рис безперервно помішуючи.Додайте ополоник бульйону
  8. Продовжуйте додавати по ополоникe бульйону кожен раз, коли попередній повністю випарувався. Рис повинен стати м’яким (але не розваритися!) Якщо бульйон закінчився, але рис ще не готовий, продовжуйте додавати звичайну воду.Продовжуйте додавати по ополоникe бульйону
  9. У готове різотто додайте дрібно нарізану петрушку, вершкове масло, лимонний сік, сіль і дрібно натертий пармезан.У готове різотто додайте дрібно нарізану петрушку
  10. Перемішайте різотто, накрийте кришкою і залиште на 4-5 хвилин.Перемішайте різотто
  11. Дрібно наріжте 2/3 запечених грибів і вмішайте в різотто.вмішайте в різотто
  12. Подавайте різотто, прикрасивши білими грибами, посипавши пармезаном і окропивши лимонним соком. Приємного апетиту!Подавайте різотто
...