Рисова запіканка з ревінем

Рисова запіканка з ревінем

Полюбився мені останнім часом ревінь. Буду заражати вас своєю любов’ю.

Час приготування: 3 години 20 хв
Порцій: 3
Калорійність: 198 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рисової запіканки з ревінем

  • Ревінь 100 гр
  • Рис басматі 120 гр
  • Молоко 50 мл
  • Цукор-пісок 50 гр
  • Яєчний білок 1 шт.
  • Полуниця 50 гр

Фото рецепт приготування рисової запіканки з ревінем

  1. Нарізаємо на шматочки ревінь ,трохи  засипаємо цукром та залишаємо години на дві.Фото рецепт приготування рисової запіканки
  2. Рис висипаємо в каструлю , заливаємо водою , варимо 10 хвилин.Рис висипаємо в каструлю
  3. Зливаємо надлишки води. Рис залишаємо в каструлі.Зливаємо надлишки води
  4. Наливаємо молоко в склянку.Наливаємо молоко в склянку
  5. Всипаємо цукор , перемішуємо , варимо на дуже маленькому вогні 5 хвилин.Всипаємо цукор
  6. Додаємо до яєчного білка 10 гр цукру та збиваємо в густу піну,збиваємо в густу піну
  7. У форму покласти шар рисової каші , зверху полуницю (у мене малина , але це було не смачно. Якщо нема полуниці , краще обмежтеся ревінем) , потім ревень. Останній шар — збиті білки.У форму покласти шар рисової каші
  8. Запікати в духовці протягом години при температурі 100С. Це потрібно , щоб білок став хрустким.