Рисова каша на молоці

Рисова каша на молоці

Молочна рисова каша — прекрасний варіант ранкового сніданку, особливо якщо знати, як її правильно приготувати. Щоб зварити смачну рисову кашу дуже важливо правильно вибрати сорт рису. Найкраще для каш підходять круглозерні крохмальні сорти, які дозволяють отримати правильну консистенцію готової молочної каші. Звертайте увагу також на час варіння рису, вказане на упаковці. Для молочної рисової каші ідеальний час буде не більше 12-15 хвилин, інакше ви витратите дуже багато часу на варіння.

Час приготування: 30 хв
Порцій: 4
Калорійність: 305 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рисової каші на молоці

  • Рис круглозерний 200 гр
  • Молоко пів літра
  • Сіль пів чайної л.
  •  Цукор-пісок 15 гр
  • Вершкове масло 30 гр

Фото рецепт приготування рисової каші на молоці

  1. Круглозерний рис промити, залийте невеликою кількістю води (приблизно склянку, щоб тільки покрити рис на 1 см), поставте на вогонь і готуйте на середньому вогні, поки вода не вбереться. Помішуйте рис, щоб він не підгорав.Фото рецепт приготування рисової каші на молоці
  2. Коли рис вбере воду, додайте трохи молока. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь майже до мінімуму, і варіть, не забуваючи помішувати.додайте трохи молока
  3. Зачекайте, поки каша загусне, потім знову додавайте молоко невеликими порціями, щоб температура каші сильно не падала, а вам було легше контролювати ступінь готовності рису. Посоліть, додайте цукор і продовжуйте варити, підливаючи молоко, поки рис не стане м’яким. Можна додати трохи ванільного екстракту.знову додавайте молоко
  4. Коли рис стане м’яким, можете додати вершкове масло, хоча можна це зробити і пізніше, вже в тарілках.додати вершкове масло
  5. До моменту закінчення варіння каша повинна бути досить рідкою, тому що вона ще загусне при настоюванні, а надто густа каша буде несмачною. Тому, якщо каша вже загусла, додайте ще молока і доведіть кашу до кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю і дайте настоятися каші хвилин 10.каша повинна бути досить рідкою
  6. При подачі кашу можна присмачнити маслом (особливо якщо ви не робили цього при варінні), прикрасити фруктами і ягодами, посипати меленою корицею або подати до неї варення. Але навіть без цих добавок смачний сніданок вам забезпечений. Приємного апетиту!
...