Рибні тефтелі

Рибні тефтелі

Для приготування цих тефтелів підійде філе щільної білої риби (судак, тріска), а якщо змішати 2-3 сорти риби, то вийде ще краще. Поєднувати можна більш сухі і щільні сорти з тими, що пожирніше.

Час приготування: сорок хв.
Порцій: 4
Калорійність: 210 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рибних тефтелів

  • Філе білої риби 500 гр
  • Одне куряче яйце
  • Дві столові ложки панірувальних сухарів
  • Одна чайна ложка солі
  • Пів ч.л. меленого чорного перцю
  • Петрушка сушена 2 ч.л.
  • Кріп сушений 2 ч.л.
  • Ріпчаста цибуля (100г) 1 шт.
  • Два зубки часнику
  • Оливкова олія 10 мл
  • Морква 200 г
  • Перець червоний солодкий (паприка) 1 шт.
  • Томатне пюре 200 грамів
  • Зіра (кумін) чверть ч.л.
  • Лайми 1 шт.

Фото рецепт приготування рибних тефтелів

  1. Філе риби подрібнити в м’ясорубці або комбайні і додати одне яйце. Якщо риба заморожена, її треба попередньо розморозити і злити зайву рідину.Фото рецепт приготування рибних тефтелів
  2. У фарш, що вийшов, додайте сухарі з хлібних крихт, сіль, перець і зелень. Тут використовується сушена, але свіжа петрушка, кінза і зелена цибуля підійдуть беззастережно. Сухарі краще робити самостійно, просто подрібнивши в блендері підсушений білий хліб.додайте сухарі з хлібних крихт
  3. Наріжте цибулю півкільцями, а часник невеликими шматочками і обсмажте їх разом до прозорості.Наріжте цибулю півкільцями
  4. Додайте нарізану тонкою соломкою моркву.Додайте нарізану тонкою соломкою моркву
  5. Сюди ж покладіть смужки солодкого перцю і томатне пюре, трохи каперсів для гостроти (опціонально) додайте сіль і спеції. Перемішайте і готуйте на маленькому вогні 10 хвилин.Сюди ж покладіть смужки солодкого перцю
  6. За цей час з рибного фаршу скачайте кульки, розміром трохи більше волоського горіха і покладіть їх поверх овочів. Накрийте кришкою і готуйте ще хвилин 10 до готовності тефтелів.з рибного фаршу скачайте кульки
  7. На тарілки покладіть трохи овочів, а зверху — тефтелі. Часточки лайма тут не тільки для прикраси)