Рибні пельмені

Рибні пельмені

Пельмені на святковий стіл? Та ще до шампанського? Так! Тільки не прості пельмені, а з прекрасною рибною начинкою, домашнього ліплення, зварені в прозорому ароматному бульйоні. Все можна приготувати заздалегідь, підключивши членів сім’ї і чудово провівши час, а перед святом миттєво зварити і подати з охолодженим брютом.

Час приготування: три години
Порцій: 8
Калорійність: 381 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування рибних пільменів

  • Риба для бульйону (голова, хребет, шкіра) 400 гр
  • Морква 100 гр
  • Пастернак 100 гр
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Перець духмяний 5 шт.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Філе палтуса 300 гр
  • Філе тріски 300 гр
  • Кріп 40 гр

Фото рецепт приготування рибних пільменів

  1. Почнемо з бульйону. Якщо ви купили цілу рибу, то відокремте філе, а голову (без зябер), хребет і шкіру використовуйте для бульйону. У мене було готове філе, а для бульйону я взяла голову сьомги. Складіть рибу в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння на великому вогні. Знімайте піну доти, поки вона не перестане з’являтися. Зменшіть вогонь до самого мінімуму, щоб рідина була на межі кипіння, додайте овочі, сіль і спеції та варіть 1,5-2 години.Фото рецепт приготування рибних пільменів
  2. Тепер тісто. У просіяне борошно додайте сіль, влийте 200 мл води і яйце. Ретельно вимісити дуже круте тісто, накрийте плівкою і залиште відпочивати при кімнатній температурі не менше години.Тепер тісто
  3. Дрібно наріжте цибулю, складіть в блендер разом з шматочками рибного філе.Дрібно наріжте цибулю
  4. Подрібніть все разом до отримання досить крупно рубленого фаршу, посоліть.крупно рубленого фаршу
  5. Дрібно наріжте кріп, тільки ніжну зелень. Стебла відправте в бульйон. Кріп тут обов’язковий свіжий, сухий не підійде.Дрібно наріжте кріп
  6. Додайте кріп в фарш, ретельно перемішайте.Додайте кріп в фарш
  7. Відпочиле тісто відділяйте невеликими шматочками і тонко розгортайте на посипаній борошном поверхні.тісто відділяйте невеликими шматочками
  8. Розріжте розкатаний пласт на квадратики так, щоб можна було покласти приблизно чайну ложку начинки і защипнути краю. Залишилося тісто та обрізки обов’язково накривайте вологою тканиною, щоб воно не висихало.Розріжте розкатаний пласт
  9. Кожен квадратик з начинкою складіть по діагоналі, щоб вийшов трикутник, ретельно зліпіть краї. Потім гострі кути трикутника загніть один до одного і зліпіть між собою внахлест.Кожен квадратик з начинкою складіть по діагоналі
  10. Готові пельмені складайте на дошку, присипану борошном. У такому ж стані їх можна заморозити, а потім скласти в пакет або зручний посуд і зберігати в замороженому вигляді, поки не знадобляться. До речі, також можна заморозити і проціджений бульйон.Готові пельмені складайте на дошку
  11. Доведіть рибний бульйон до кипіння, опустіть туди пельмені (не надто багато, щоб вони не злипалися) і варіть, поки вони не спливуть.Доведіть рибний бульйон до кипіння
  12. Готові пельмені можна подати прямо з бульйоном або без нього. Сметана обов’язково.Готові пельмені можна подати
  13. Не забудемо про напої …Не забудемо про напої
  14. Рибні пельмені напрочуд чудово підходять до брюту.