Рецепти святкових овочевих салатів

Рецепти святкових овочевих салатів
Часом святковому столу бракує легких страв: прагнучи вразити гостей, ми готуємо дуже смачні страви, незвичайні, оригінальні і в цьому прагненні до досконалості зовсім забуваємо про легкі прості страви. Простих, але гідних святкового столу. У цій статті ми розповімо про легкі овочеві святкові салати.


Сьогодні навіть взимку можна купити будь-які овочі і, хоча лікарі не радять захоплюватися несезоними овочами, в свято цю рекомендацію ми часто не беремо до уваги, адже так хочеться скористатися тією різноманітністю, яка зараз в магазинах, і запропонувати гостям всілякі страви та закуски.

Якщо ідея використовувати для святкових салатів одні овочі здається нудною, зверніть увагу на рецепти, в яких крім них також присутні сир і фрукти.

Салат з авокадо, груш і оливок

Знадобиться:

  • 5-6 оливок;
  • 2 авокадо;
  • 2-3 свіжих груші;
  • 2 ст.л. соку лимона;
  • 1,5 ст.л. майонезу;
  • перець;
  • сіль.

Як приготувати салат з авокадо, груш і оливок

Навпіл розрізати авокадо, прибрати кісточку і скропити соком лимона, дрібно нарізати оливки, некрупно нарізати груші. Перемішати сік лимона і майонез, залити соусом оливки і груші, поперчити і посолити, викласти суміш у половинки авокадо і прикрасити оливками.

Салат пікантний з огірками та морквою

Знадобиться:

  • 12 пір’їн зеленої цибулі;
  • 2 огірка;
  • 1 морква;
  • 3 ст.л. горіхів кеш’ю;
  • кінза;
  • соус — 3ст.л. цукру;
  • 2 ст.л. винного оцту;
  • 1/2 ч.л. солі.

Як приготувати пікантний салат з морквою та огірками

Очистити, дрібно нарізати моркву й огірки, подрібнити горіхи і підсмажити їх на сухій сковороді, злегка віджати з огірків рідину. Порубати зелену цибулю, змішати з іншими нарізаними продуктами, залити соусом (для його приготування просто все перемішайте), перемішати, посипати зверху рубаною кінзою і горішками.

Салат з редькою, яблуком і морквою

 

Салат з редькою, яблуком і морквою
Знадобиться:

  • 3-4 зубчики часнику;
  • по 1 редьці, моркви і яблука;
  • 1/2 лимона;
  • сіль.

Як приготувати салат з редькою і яблуком

На дрібній тертці потерти очищене яблуко, редьку та моркву, перемішати, додавши тертий часник і натерту на дрібній тертці цедру половини лимона, а також сік лимона, підсолити.

Салат з морквою і ананасом

Знадобиться:

  • 750г кілець ананаса консервованого;
  • 500г свіжої моркви;
  • майонез.

Як приготувати салат з ананаса з морквою

Кубиками нарізати ананаси, а моркву потерти на крупній тертці, заправити майонезом і перемішати.

Салат з перцем, яблуками і зеленою цибулею

 

Салат з перцем, яблуками і зеленою цибулею
Знадобиться:

  • по 100г болгарського перцю і яблук;
  • 60г сметани;
  • 40г зеленої цибулі;
  • 20г листя салату;
  • по 10г зелені петрушки і цукру;
  • сіль.

Як приготувати салат з перцем і яблуками

Соломкою нашаткувати яблука, перець, салат, порубати петрушку і зелену цибулю, додати сметану, приправити цукром, посолити і перемішати.

Салат з горошком, грибами і помідорами

Знадобиться:

  • 300г маринованих грибів;
  • 200г помідорів;
  • 100г консервованого горошку;
  • 70мл рослинного масла;
  • 50г ріпчастої цибулі;
  • 30мл оцту;
  • перець;
  • сіль;
  • зелень.

Як приготувати салат з грибами, помідорами і горошком

Некрупно нарізати помідори і гриби, посікти цибулю, змішати, додати горошок, влити оцет, поперчити і посолити, полити салат олією і перемішати.

Салат з картоплі, яблук і кукурудзи

Знадобиться:

  • 3 яйця варених;
  • 2 варені бульби картоплі;
  • по 1 цибулині;
  • очищеному яблуку і банку консервованої кукурудзи;
  • чорний мелений перець;
  • майонез.

Як приготувати салат з кукурудзою, картоплею і яблуком

Дрібно нарізати всі продукти, перемішати з кукурудзою, додати майонез, поперчити і перемішати.

Останні два рецепта — це листкові салати, які користуються особливою любов’ю кулінарів, коли мова йде про святкової кухні.

Салат листковий «Перина Івана Морозовича» з яблуком і морквою

Знадобиться:

  • по 3 моркви і яблука;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • майонез.

Як приготувати листковий салат з яблуком і морквою

На дрібній тертці потерти очищені яблуко і моркву, порубати дрібно зелену цибулю. У глибокий салатник скласти салат шарами по 2 -3см товщиною кожен: спочатку цибулю, потім моркву і останніми яблука. Зверху салат полити майонезом і прибрати на 2 — 3год у холодильник.

Готувати салат слід не раніше, ніж за 3 — 4ч години до подачі.

Овочевий листковий салат «Брусниця на снігу»

 

Овочевий листковий салат «Брусниця на снігу»
Знадобиться:

  • яблука;
  • відварні морква і буряк;
  • сир;
  • волоський горіх;
  • брусниця;
  • майонез.

Як приготувати салат Брусниця на снігу

Використовувати таку кількість інгредієнтів, щоб кожен шар салату був завтовшки 1см (крім горіхового). На великій тертці потерти буряк і моркву, сир, яблуко, порубати горіхи. Викладати салат в глибокий салатник шарами: сир, моркву, буряк, яблуко, горіхи, кожен змащувати майонезом, зверху посипати салат брусницею. Прибрати для просочення в холодильник.

Цей салат можна приготувати заздалегідь — чим краще він просочиться, тим буде смачніше.

Як можна бачити, овочеві салати теж можуть бути дуже цікавими, спробуйте і зможете переконатися в цьому самі і здивувати рідних і близьких!

...