Рецепти смачної солодкої випічки для мультиварки

Рецепти смачної солодкої випічки для мультиварки
У мультиварці легко і зручно готувати не тільки супи та другі страви, але і солодку випічку, і, випробувавши будь-який з запропонованих у цій збірці рецептів, кожен кулінар, навіть не дуже досвідчений, зможе в цьому переконатися.


Коржі для тортів і тістечок, десертні пироги — все це дуже просто готується в мультиварці. Ми розповімо про декілька найпростіших рецептах солодкої випічки для тих, хто тільки починає знайомитися з таким чудовим кухонним помічником як мультиварка.

Пиріг з мигдалем і сухофруктами

Знадобиться:

  • 300гр суміші будь-яких сухофруктів
  • 250гр сметани
  • 200гр борошна
  • 100гр цукру
  • 40гр мигдалю
  • 20 — 25гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • півтори ст.л. цукру для сухофруктів
  • 1/2 ч.л. соди.

Як приготувати пиріг з сухофруктами і мигдалем в мультиварці

Всипати в сметану соду, перемішати і на 15 -20хв залишити. Подрібнити в крихту мигдаль, змастити чашу мультиварки маслом, викласти сухофрукти, посипати їх цукром. Збити до білого яйця зі 100гр цукру, влити сметану і знову збити, всипати борошно, збити ще раз, всипати горіхи і перемішати. Вилити тісто в чашу мультиварки на сухофрукти, готувати пиріг на режимі «випічка» 40хв, відкрити кришку після сигналу і дати пирога злегка охолонути 10хв, потім перевернути.

Шарлотка апельсинова в мультиварці

 

Шарлотка апельсинова в мультиварці
Знадобиться:

  • 5 яєць
  • 4 апельсини
  • по 2 мультіварочних чашки борошна і цукру
  • по 1 ч.л. апельсинової цедри тертої і розпушувача.

Як приготувати апельсинову шарлотку

Змішати яйця, борошно і цукор в блендері, додавши також розпушувач і цедру. Дрібно нарізати м’якоть апельсинів, прибравши плівки і кісточки. Змастити чашу мультиварки маслом, викласти вниз кружок пекарського паперу (допоможе пирогу не підгоріти і легше витягти його з чаші), вилити третину тесту, посипати половиною апельсинів, далі — ще третину тіста і апельсини, що залишилися, потім – тісто, що залишилося. Готувати апельсинову шарлотку на режимі «випічка» протягом години.

Торт «Пташине молоко»

Знадобиться:

Тісто:

  • два яйця
  • по пів склянки борошна і цукру

Крем:

  • 150гр масла вершкового
  • 5 яєць
  • 20гр желатину
  • одну склянка цукру
  • пів склянки молока
  • одну ч.л. цукру ванільного
  • пів ст.л. борошна

Глазур:

  • 50гр вершкового масла
  • пів склянки цукру
  • по 5 ст.л. молока і какао-порошку.

Як приготувати в мультиварці торт Пташине молоко

Перемішати всі продукти для тіста, збити, влити в змащену маслом чашу мультиварки, запекти 40хв на режимі «випічка». Желатин залити 75мл холодної кип’яченої води, на півгодини залишити. З половиною цукру для крему розтерти жовтки, влити молоко, перемішати, всипати борошно і до кипіння довести на водяній бані. Додати збите з ванільним цукром маслом. З рештою цукру збити білки до стійких піків, змішати з желатином, перемішати білкову та жовткову маси до однорідності, прибрати в холодильник. Розрізати вздовж навпіл приготований бісквіт, змастити кремом, скласти один на одного, дати крему застигнути в холодильнику. Всі продукти для глазурі до загустіння проварити, обмазати торт приготовленої глазур’ю і дати їй застигнути.

Дуже швидкий горіховий пиріг в мультиварці

Знадобиться:

  • 150гр волоських горіхів
  • 135гр цукру
  • 130гр пшеничного борошна
  • 125мл молока
  • 100гр маргарину
  • два яйця
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача.

Як приготувати швидкий горіховий пиріг в мультиварці

Міксером збити яйця до пишної піни, поступово додаючи ванільний і звичайний цукор. Перемішати подрібнені горіхи з борошном і розпушувачем. Розтопити маргарин, тоненькою цівкою влити в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Поступово додати в яєчну борошняну суміш, влити молоко, до однорідності всі збиваючи. Змастити чашу мультиварки маслом, влити тісто, випікати на режимі «випічка» 60хв.

Ну а останній у цій збірці рецепт — найкрасивіший і яскравий, хоча такий торт готується дуже просто, він виходить дуже ошатним.

Торт «Зебра» зі згущеним молоком в мультиварці

 

Торт «Зебра» зі згущеним молоком в мультиварці
Знадобиться:

Крем:

  • 500мл сметани густий
  • 0,5 банки згущеного молока

Тісто:

  • 250гр маргарину
  • 5 яєць
  • 2,5 склянки борошна
  • півтори склянки цукру
  • 1 склянка сметани
  • 1 ч.л. соди

Як приготувати торт «Зебра» в мультиварці

Розтопити маргарин і змішати всі продукти для тіста, розділити тісто навпіл і в одну частину додати какао. Змастити маслом чашу мультиварки, лити в неї по черзі світле та коричневе з какао тісто, поки обидва не закінчаться. Готувати корж на режимі «випічка» 60хв, потім розрізати на 3 частини або більшу кількість коржів. Для крему перемішати згущене молоко і сметану, промазати коржі і дати торту просочитися.

Мультиварка вже стала для багатьох господарочок і кулінарів незамінним помічником на кухні, що не дивно, адже з її допомогою дійсно дуже легко готувати самі різні страви, навіть десерти!

Відео рецепт приготування шоколадного торту в мультиварці

...