Рецепти приготування варення в мультиварці

Рецепти приготування варення в мультиварці

Прийнявши рішення зробити варення, кожній господині з багатим арсеналом кухонної техніки доводиться вирішувати ще як і в чому його готувати. А варіантів справді чимало завдяки різноманітності сучасної техніки. Сьогодні ми поговоримо про особливості приготування варення в мультиварці.


Мультиваркою обзавелися вже дуже багато господинь, це дійсно корисний, універсальний прилад, який дозволяє готувати багато страв смачніше — супи, каші, запіканки, приготовлені в ньому, виходять особливо апетитними. Можна готувати в мультиварки і варення, проте в цьому випадку потрібно буде звернути увагу на декілька нюансів.

Особливості приготування варення в мультиварці

Оскільки максимальна місткість чаші мультиварки складає всього 6л, слід мати на увазі, що відразу багато варення в цьому приладі не звариш, через це зручно буде тільки невеликим сім’ям, яким достатньо 2-3 баночки.

Особливості приготування варення в мультиварці

Виварювання вологи з фруктів і ягід в мультиварки відбуватиметься повільніше, тому консистенція приготованого в цьому приладі варення буде дещо іншою порівняно з варенням, приготованим в тазу на плиті.

Для приготування варення в мультиварці слід використовувати відповідний режими, тобто режим «гасіння» або «суп» — у різних моделях він називається по-різному. При варінні варення в мультиварці не слід заповнювати чашу більш ніж на третину, щоб заготовка не «втекла». Як і при варінні в тазу, потрібно в процесі знімати піну, помішувати варення. Паровий клапан потрібно заздалегідь зняти — так буде краще випаровуватися волога, а вода, як правило, не додається.

Для приготування варення в мультиварці
У мультиварці можна готувати абсолютно будь-яке варення, при цьому кількість цукру, дане в рецепті, можна і зменшити, але тоді банки обов’язково слід стерилізувати. Давайте розглянемо рецепти варення в мультиварці.

Рецепт смородинового варення в мультиварці

Знадобиться: по 1 кг цукру і смородини.

Як приготувати варення зі смородини в мультиварці

Ягоди промити, перебрати, обсушити, пересипати цукром і на ніч залишити, після цього укласти в мультиварку, поставити режим гасіння і, закривши кришку, варити одну годину. Далі варення розливається в стерильні банки і закупорюється.

Рецепт абрикосового варення в мультиварці

Знадобиться:

  • 600гр абрикосів;
  • 300гр цукру;
  • сік 1/2 лимона.

Як приготувати варення з абрикосів

Промити і вирізати кісточки з абрикосів, викласти їх, нарізавши шматочками, в мультиварку, влити лимонний сік і всипати цукор, на режимі «випічка» готувати годину, помішуючи. Також можна зробити варення в режимі «гасіння», але так воно вийде більш рідким.

Рецепт грушево-апельсинового варення в мультиварці

Знадобиться:

 

  • 1кг цукру;
  • по 500г апельсинів і груш.

Як приготувати апельсинове варення з грушею

Часточками нарізати груші, видаливши насіння, не очищаючи від шкірки нарізати апельсини кружками, потім кулі — навпіл. Укласти груші і апельсини, пересипавши цукром, в мультиварку, включити на 90 хв режим гасіння, знявши паровий клапан, варити варення під кришкою, періодично помішуючи.

З додаванням цукру в варення потрібно бути обережніше — він може пошкодити покриття чаші мультиварки, слід бути акуратніше, помішуючи варення і використовувати тільки йдуть в комплекті лопатки.

Рецепт бруснично-лимонного варення

Знадобиться:

  • 1кг брусниці;
  • 600гр цукру;
  • 3-4 гвоздики;
  • 1/2 лимона;
  • 1 ст.л. меду.

Як приготувати варення з брусниці в мультиварці

Ягоду промити, обсушити, викласти в мультиварку, пересипаючи цукром, влити мед, покласти перекручений в м’ясорубці лимон (з шкіркою), закрити кришку і готувати варення на режимі гасіння протягом години, після його завершення залишити варення в мультиварки ще на 2 години, щоб воно потім на режимі підігріву.

Рецепт варення зі слив з ківі в мультиварці

Знадобиться:

  • по 1 кг цукру і слив;
  • 5-6 ківі.

Як зробити варення з ківі зі зливами

Розрізати на половинки і прибрати зі слив кісточки, покласти їх в мультиварку, всипати цукор, довести до кипіння на режимі «випічка», покласти нарізану кружальцями ківі, перемішати, ще 5 хв варити, розлити по банках і закатати.

Можна приготувати в мультиварці варення з ягід зовсім без цукру. Для цього їх потрібно викласти в чашу, включити режим гасіння і варити, помішуючи і знімаючи піну, не менше години (час залежить від обсягу ягід), потім розфасувати по стерилізованих банках, ще раз простерилізувати і закупорити стерильними кришками.

Як приготувати абрикосове варення в мультиварці

 

Пробуйте варити варення в мультиварці і насолоджуйтеся смачними і корисними заготовками!