Рецепти приготування смачної кави

Існує дуже багато всіляких рецептів приготування кави. З нашої статті ви зможете дізнатися про одних із самих смачних і визнаних. Для багатьох кава стала настільки звичною, що мало хто замислюється про те, як її правильно готувати. Між тим, існує безліч способів і рецептів її приготування, дотримуючись яких можна створювати абсолютно різні напої.

Рецепти приготування смачної кави

На аромат та смак кави впливає дуже багато чинників: сорт зерен, ступінь їх помелу, якість обсмажування, посуд для приготування, температурні режими і навіть вода. Вважається, що найкращий напій можна приготувати тільки з свіжомелених НЕ пересмажених зерен.

Як готується кава в турці

 

Як готується кава в турці«Турками» називають спеціальні, невеликі каструльки завужені догори і мають довгі ручки. Вони обов’язково повинні бути виготовленими з якісних матеріалів, кращим серед яких вважається срібло. Існують різні способи приготування кави в турці, ми розглянемо два основних.

У базовому рецепті на 75 мл. води береться по чайній ложці мелених зерен кави і цукру, проте ці пропорції можна міняти згідно своїм смаковим уподобанням, зменшуючи або збільшуючи кількість інгредієнтів. Для правильного приготування кави в турці, бажано використовувати зерна дрібного помелу. У цьому випадку кави буде краще взаємодіяти з водою, що дозволить максимально повно розкрити його смак.

Перший спосіб заварювання кави:

  1. У чисту суху турку насипте каву і цукор, потім залийте його холодною водою, бажано щоб обсяг рідини досяг найбільш вузького місця в турці. Таким чином, зіткнення кави з повітрям буде мінімальним і напій по максимуму насититься ароматом зерен.
  2. Помістіть турку на плиту і варіть напій на повільному вогні. Врахуйте, чим більше буде час її приготування, тим багатше і яскравіше буде її смак і аромат.
  3. Коли на поверхні кави утворюється скориночка і напій буде готовий вже закипіти, його необхідно зняти з вогню. Дуже важливо не дати воді закипіти, оскільки церуйнує ефірні масла, а рідина, що прорвалася крізь скоринку, позбавить напій необхідного смаку.
  4. Можете додати до напою прянощі за смаком: корицю, ваніль, імбир і т.п.
  5. Ще раз поставте турку на плиту і доведіть напій до підйому пінки.

Після цього до готової кави можна додати вершки, молоко, лікер або лимон.

Наливайте готову каву тільки в підігріту суху чашку, оскільки холодний посуд здатний зіпсувати навіть самий прекрасно зварений напій.

Другий спосіб заварювання кави:

  1. Обдайте турку окропом, а потім висушіть її на вогні.
  2. Насипте кави в турку, зніміть її з вогню і дайте зернам трохи підсушитися.
  3. Залийте каву окропом і помістіть на повільний вогонь, дочекайтеся підняття пінки і приберіть її з плити.
  4. Дайте напою настоятися близько п’яти хвилин, а потім розлийте його по чашках.

Кава капучіно рецепт

 

Кава капучіно рецептКапучіно відрізняється тонким ніжним смаком і приємним ароматом. Його візитною карткової є стійка молочна пінка. При приготуванні даного напою, краще використовувати класичну каву еспресо, яка готується в спеціальних машинах, однак якщо у вас такої нема, цілком можна обійтися і концентрованою чорною кавою (столова ложка зерен на 30-40 мл. Води). Технологія приготування кави капучино гранично проста:

  1. Зваріть каву в турці.
  2. Добре нагрійте 120 мл. молока, не доводячи його до кипіння.
  3. Залийте молоко в блендер і збийте до утворення пишної густої піни.
  4. Перелийте каву в чашку, викладіть зверху піну і присипте тертим шоколадом.

Кава глясе рецепт

 

Кава глясе рецептКаву глясе можна робити за різними рецептами — з додаванням кавового лікеру, шоколаду, карамельної крихти, вершків і т.д. Головним критерієм у виборі того чи іншого виду є тільки особисті переваги. Ми з вами розглянемо класичний рецепт даного напою, який готується на основі кави, морозива і цукру.

  1. Приготуйте подвійну порцію чорної кави, по одному із запропонованих вище рецептів, і залиште його охолоджуватися.
  2. У високу склянку помістіть близько 100 гр. пломбіру, також це може бути ванільне або шоколадне *морозиво.
  3. Акуратно влийте каву.
  4. Подавайте напій з чайною ложечкою або соломинкою.

Кава лате рецепт

 

Кава лате рецептЦей шаруватий напій, що складається з кави, піни і молока можна назвати справжнім витвором мистецтва і святом смаку. Звичайно, найкраще він виходить при приготуванні в спеціальних машинах, проте зробити гідне лате в домашніх умовах теж цілком можливо.

Найголовніше в приготуванні даного напою — це витримати пропорції. На одну частину звареної кави необхідно брати три частини молока, цукор можна додати за смаком.

  1. Добре підігрійте молоко, але не кип’ятіть.
  2. Зваріть концентровану каву (столова ложка зерен на 30-40 мл. Води).
  3. Збийте молоко до утворення стійкої піни.

Тепер необхідно правильно змішати отримані інгредієнти. Це можна зробити двома способами: налити збите молоко разом з піною в стакан, а потім тонкою цівкою додати до нього каву або першим налити кави, додати до неї молоко, а зверху викласти піну.