Рецепти приготування морозива в домашніх умовах

Рецепти приготування морозива в домашніх умовах

Звичайно, морозиво досить калорійний продукт (деякі сорти містять до двадцяти відсотків жирів і вуглеводів), але від цього любов до нього не слабшає. Ви хочете порадувати рідних смачним десертом? Приготуйте морозиво в домашніх умовах.


Морозиво буває декількох видів: молочне, вершкове, з різними добавками, заморожені фрукти або сік. Нижче ви знайдете 9 рецептів морозива: полуничного, шоколадного, з кокосовим маслом, апельсинового, з медом та іншими смачними доповненнями.

Шоколадне морозиво

 

Шоколадне морозиво

Інгредієнти для приготування шоколадного морозива

  • 3 жовтки
  • 3 ст. ложки цукрової пудри
  • 1,3 склянки молока
  • 120гр шоколаду
  • 3 ст ложки води
  • 6 ст ложок жирних вершків

Рецепт приготування шоколадного морозива

Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.

Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.

Полуничне морозиво

 

Полуничне морозиво

Інгредієнти для приготування полуничного морозива

  • 450 гр свіжої полуниці
  • 110 гр цукру
  • 4 склянки холодної води
  • одна десертна ложка соку лимона
  • одна десертна ложка соку апельсина

Рецепт приготування полуничного морозива

У каструльці змішати цукор і воду та поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати, поки цукор не розчинитися. Закип’ятити сироп і перемкнути комфорки на сильний вогонь, варити п’ять хвилин. Прибрати з вогню та охолодити. Полуницю ретельно промити і зробити з неї пюре. Змішати полуницю з соками і остиглим сиропом. Перекласти суміш в плоску форму і помістити в морозильник на ніч. Перед тим, як подати на стіл, витягнути з морозилки і залишити на 30хв, щоб морозиво стало м’якшим та легко виймалося з форми.

Ванільне морозиво

 

Ванільне морозиво

Інгредієнти для приготування ванільного морозива

  • 0,5 л. молока
  • 50гр цукру
  • 25гр крохмалю
  • 10гр ванільного цукру
  • 1 яйце

Рецепт приготування ванільного морозива

375мл. молока змішати з 40гр цукру і трохи поварити, потім молоко, що в нас залишилося 125мл змішати з крохмалем, додати до решти молока і ретельно проварити. Зняти з вогню і додати ваніль. Охолодити. Жовток розтерти до білого стану з цукром і перемішати з сумішшю. Заморозити.

Вершкове морозиво

 

Вершкове морозиво

Інгредієнти для приготування вершкового морозива

  • 3 склянки молока або вершків
  • 1 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 2 пакетика ванільного порошку

Рецепт приготування вершкового морозива

Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.

Кокосове морозиво із базиліком та лаймом

 

Кокосове морозиво із базиліком та лаймом

Інгредієнти для приготування кокосового морозива

  • 1л. ванільного морозива
  • 100гр кокосової стружки
  • Цедра одного лайма, сік з 2шт
  • 1 пучок базиліка
  • 200гр кокосового печива

Рецепт приготування кокосового морозива

Морозиво розм’якшити і покласти у велику миску. Змішати кокосову стружку, цедру і сік лайма та порізаний базилік. Додати морозиво і подрібнене печиво. Ретельно перемішати і заморозити до потрібної консистенції. Прикрасити цедрою лайма і подати до столу.

Морозиво з грушею і горіховим бісквітом

 

Морозиво з грушею і горіховим бісквітом
Це морозиво може бути відмінним десертом для вашого святкового столу.

Інгредієнти для приготування морозива з грушею

  • морозиво
  • груші
  • цукор
  • вершки
  • горіховий бісквіт

Рецепт приготування морозива з грушею

Груші очистити від шкіри та видалити серцевину. Кип’ятити грушу в сиропі (одна склянку води та одна столова ложка цукру) до тих пір, доки він ні придбає колір і прозорість меду. Позм’якшити морозиво і розподілити його по дну і стінках каструльки. У середину покласти скибочки груш та посипати крихтами горіхового бісквіту. Зверху покласти наші збиті вершки, а потім ще раз грушу, бісквіт і вершки, залишивши до краю 2 — 3см. Поставити на ніч до морозилки.

Порада: Перед тим, як подавати на стіл поставте каструльку ненадовго в гарячу воду, так вам буде легше вийняти морозиво.

Морозиво з медом і цитрусамиї

 

Морозиво з медом і цитрусами

Інгредієнти для приготування морозива з медом і цитрусами

  • 2 грейпфрута
  • 2 апельсина
  • 4 чайні ложки меду
  • Морозиво за смаком

Рецепт приготування морозива з медом і цитрусами

Очистити грейпфрути та апельсини, видалити з них зернятка і плівки, порізати дрібними шматочками. Розкласти фрукти по креманкам, залити зверху медом. Почекати півгодини, щоб фрукти змогли просочитися медом. Потім покласти кульку морозива в кожну креманку.

Молочне морозиво з горіхами

 

Молочне морозиво з горіхами

Інгредієнти для приготування молочного морозива з горіхами

  • 50гр волоських горіхів
  • 250гр молока
  • 50гр цукру
  • два яйця
  • Натерта цедра одного лимону

Рецепт приготування молочного морозива з горіхами

Збити жовтки з частиною цукру та малою кількістю молока. Закип’ятити молоко з цукром, що. Поступово ввести збиті жовтки і постійно помішуючи знову довести до кипіння. Після цього зняти з вогню, охолодити і додати лимонну цедру. Підсмажені горіхи очистити і потовкти, додати в суміш. Білки збити і ввести в вийшла суміш. Поставити в холодильник. Подавати в креманках, прикрашене вишенькою .

Апельсинове морозиво

 

Апельсинове морозиво

Інгредієнти для приготування апельсинового морозива

Для морозива:

  • 3 жовтки
  • 100гр цукру
  • 200мл вершків
  • один апельсин
  • дві столові ложки лікеру апельсинового

Для приготування соусу:

  • один апельсин
  • одна чайна ложка крохмалю
  • 50гр цукру
  • три столові ложки лікеру апельсинового

Для прикраси морозива:

  • 4 ст. ложки шоколадної крихти

Рецепт приготування апельсинового морозива

Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не придбають консистенцію густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.

Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.

Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою.

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!